Pärnakad saavad linnas odavamalt parkida (1)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Parkimine Pärnu kesklinnas.
Parkimine Pärnu kesklinnas. Foto: Urmas Luik

Laienenud Pärnu linn pakub oma elanikele võimalust osta 70 eurot maksev üheksa kuu parkimiskaart, millega võib 1. septembrist 31. maini parkida Pärnu kesklinnas vaid 26 sendi eest päevas.

“Pärnu ja tema osavaldade elanikele on kaks parkimise sooduskaarti. 32eurost kohaliku elaniku kvartalikaarti on mõttekas kasutada suvel või siis, kui aasta läbi pole parkimiskaarti vaja. Neil, kes aasta läbi kesklinnas pargivad, on kasulik osta augusti lõpus üheksa kuu parkimiskaart,” selgitas abilinnapea Siim Suursild.

32 ja 70 eurot maksvaid parkimiskaarte saavad osta inimesed, kes on liiklusregistrisse kantud B-kategooria sõiduki omaniku, vastutava kasutaja või kasutajana ja kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Pärnu linn (koos osavaldadega). Mõlemat sooduskaarti kasutades maksab aasta aega parkimist 102 eurot ehk suvel 35 ja talvel 26 senti päevas.

Linna tasulistel parkimisaladel on parkimine tasuline kesklinnas aasta läbi tööpäeviti kell 8–18 (parkimiskellaga esimene tund tasuta) ja ranna rajoonis 1. juunist 31. augustini iga päev kell 10–18 (parkimiskellaga esimene pool tundi tasuta).

Eraparklates Pärnu linna avalike tasuliste parkimisalade perioodikaardid ja üksikpiletid ei kehti. Seal kehtestab reeglid parkla omanik, kes võib parkimise eest ka laupäeval ja pühapäeval raha küsida.

Pärnu elanike sooduskaarte müüb Pärnu Haldusteenused. Ostusoovi võib saata veebiaadressil  https://haldusteenused.ee/parkimisloa-ostutaotlus-2/.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles