TÜ Pärnu kolledži turismiosakonna juht paneb ameti maha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Tooman.
Heli Tooman. Foto: Urmas Luik

Pikki aastaid Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismiosakonda juhatanud Heli Tooman paneb uuest aastast ameti maha. Pärnu turismihariduse maailmas arvestatavale tasemele viinud naine jätkab õppejõuna.

Pärnus pole kõrgkoolide arv just suur, nende kokkulugemiseks piisab kahe käe pöialdest. Seega läheb väiksele linnale korda, kui Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismiosakonna juhataja otsustab pikaaegse ameti maha panna, andes võimaluse noorematel vankrit edasi vedada, vahendasid ERRi teleuudised.

Heli Tooman ütleb, et turismiharidust käivitada polnud üldsegi raske.

"Alustada oli jube lihtne, sest ma ei teadnud asjast mitte midagi. Peale selle, et ma tõepoolest olin enne seda turismi valdkonnas praktikuna töötanud, päris mitmed aastad hotellijuhina, hulk aastaid reisisaatja ja giidina. Nii et mul oli mingisugune ettekujutus turismist. Kõhklused ja kahtlused tulid hiljem. Siis, kui tundma õppisin, mida tegelikult tähendab turismimajandus, kuidas seda maailmas õpetatakse," rääkis ta.

Pärnu kolledž kuulub maailma juhtivate turismikõrgkoolide võrgustikku EUHOFA, mis sel aastal pidas Pärnus oma 50. kongressi. Liitumise initsiaator oli kolledži eelmine direktor Garri Raagmaa.

Kui kolledži eelkäija, Pärnu majanduskooli aeg kaasa arvata, on Tooman Pärnu turismiõpet juhtinud ligi 20 aastat. Kolledži turismiosakonna etteotsa asub uuest aastast Heli Müristaja, Tooman jätkab õppejõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles