Pärnu pakub sotsiaalse tõrjutuse ennetuseks noortele huvitegevust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pernova hariduskeskus.
Pernova hariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn osaleb uute noorsootöö mudelite loomisel, et ennetada sotsiaalset tõrjutust ja pakkuda noortele enda arendamiseks uusi viise.

“Mida enam noor proovib huvialasid, seda tõenäolisemalt leiab ta nende seast südamelähedase. Köitev huviala annab päevadele sisu, uusi sõpru, muudab julgemaks ja enesekindlamaks ning suunab tihti erialavalikutki. Seejuures on oluline, et igal alal oleks tänapäevaseid võimalusi ja tulevikutunnetust,” rääkis Pärnu linnavalitsuse huvihariduse spetsialist Kadri Rebane.

Pärnus läheb projekt maksma 95 160 eurot. Selle eest omandatakse näiteks teletöö tarkusi, tutvustatakse kunstiõpet ja nüüdisajastatakse muusikakooli teooriaõpet. Ettevõtmistest saab kasu üle 1000 noore.

Pärnu ühisgümnaasium õpetab koos Pernova hariduskeskusega teletööd. Ühisgümnaasiumi meediasuuna õpilastele pakutakse võimalust jätkata meediaga süvitsi tegelemist Pernova hariduskeskuse audio-videoproduktsiooni ringis, kuhu on oodatud 16–19aastased huvilised kogu Pärnust.

Paikuse huvikooli eestvedamisel kaasatakse ligikaudu 800 noort alanud õppeaastal kunstitegemisse ja tutvustatakse neile Pärnu kunstiõpet. Projekti käigus valmib 35 visandiraamatut, kuhu noored oma mõtteid ja tundeid joonistades jäädvustavad. Visandiraamatud rändavad kõigis Pärnu üldharidus- ja huvikoolides, noorte- ja kaubanduskeskustes. Projekt lõpeb näitusega Pärnu muuseumis, noorte elu kajastavad joonistused jäävad sinna hoiule.

Muusikakoolis rakendatakse uut metoodikat ja infotehnoloogiat teooriaõppes. Noortega samas keeles rääkimine muudab solfedžo ja muusikaajaloo põnevamaks ja mõistetavamaks. Sellest saab kasu 400 noort.

Mainitud ettevõtmisi toetab Eesti noorsootöö keskus riigi ja Euroopa sotsiaalfondi (ESF) abiga. Programm kannab nime “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles