Parkimismärkuse tegijat löönud kodanik maksab valuraha (1)

Meelis Kalme
Copy
Kahtlustuse kohaselt tõukas ründaja mullu detsembri alguses talle parkimise kohta märkuse teinu sõiduteele pikali ja lõi teda jalaga. Pilt on illustratiivne.
Kahtlustuse kohaselt tõukas ründaja mullu detsembri alguses talle parkimise kohta märkuse teinu sõiduteele pikali ja lõi teda jalaga. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus lõpetas kriminaalmenetluse isiku suhtes, kes  eelmisel aastal tungis kallale talle parkimise kohta märkuse teinule. Enesevalitsuse kaotamise tõttu peab ründaja kannatanule maksma 1000 eurot valuraha.

Kahtlustuse kohaselt tõukas M. Š. mullu detsembri alguses talle parkimise kohta märkuse teinu sõiduteele pikali ja lõi teda jalaga. Sellega tekitas lööja kannatanule valu ja verevalumeid, samuti ohustas ta kõrvaliste isikute turvatunnet. Seetõttu esitati ründajale süüdistus avaliku korra raskes rikkumises.

Kuna aga ründaja polnud varem kuritegusid toime pannud, leidis prokuratuur, et menetluse võib lõpetada avaliku huvi puudumise tõttu. “Isiku õiguskuulekale käitumisele suunamine on võimalik saavutada muude vahendite kui avaliku karistamisega,” selgitas prokurör. 

Kohtunik Teet Olvik oli prokuratuuri argumentidega päri ja lõpetas 2. septembril kriminaalmenetluse. Samuti nõustus ta prokuratuuri määartud kohustustega: ründaja peab maksma kannatanule 1000 eurot valuraha, tasuma riigituludesse 250 ja kriminaalmenetluse kulu 240 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles