Keskerakond esitas Pärnu abilinnapea kandidaadi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Varje Tipp.
Varje Tipp. Foto: Erakogu

Seoses Pärnu senise abilinnapea, keskerakondlase Marko Šorini siirdumisega riigikokku esitab Keskerakond suvepealinna uueks abilinnapeakandidaadiks senise linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimehe Varje Tipu.

Varje Tipp jätkaks senise abilinnapea tegevusvaldkondadega: haridus, kultuur, sport ja kõik sotsiaalvaldkonda puudutav.

“Abilinnapea Marko Šorin on oma valdkondades teinud tugevat tööd ja mul on rõõm, ent ka suur vastutus jätkata tema algatuste ja koalitsioonileppes kokku lepituga. Pikaaegse haridustöötajana ning linna haridus- ja kultuurikomisjoni esimehena tunnen valdkonda põhjalikult ja tean hästi eesootavaid raskusi. Olen põline pärnakas ja kavatsen edaspidigi igati oma kodulinna hea käekäigu eest seista,” rääkis abilinnapeakandidaat, keskerakonna Pärnumaa piirkonna aseesimees Varje Tipp.

Varje Tipp on Pärnumaa kutsehariduskeskuse arendusosakonna juhataja, kes valiti aastal 2015 ka Pärnumaa aasta haridusjuhiks. 2002. aastal valiti Varje Tipp Pärnu linna aasta õpetajaks.

“Varje Tipp on kogenud haridusjuht ja linnavolikogu liige, kelle pädevuses pole põhjust kahelda. Marko Šorini riigikogu liikmeks siirdumine tähendab aga seda, et pärnakad saavad endale parlamendis juurde ühe asjaliku esindaja, kes võtab endaga Toompeale kaasa siinse piirkonna inimeste mõtted. Olen kindel, et Markost saab Pärnumaa jaoks tugev hääl parlamendis,” rääkis Keskerakonna Pärnumaa piirkonna esimees Kadri Simson.

Riigikogu juhatus otsustas neljapäeval, et seoses Kadri Simsoni tagasiastumisega parlamendist asub riigikogu liikmeks Simsoni asendusliige Marko Šorin. Kadri Simson on energeetikavoliniku kandidaat peagi ametisse astuva Ursula von der Leyeni juhitava uue Euroopa Komisjoni koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles