Puuetega inimeste eestkõneleja pälvib teenetemärgi

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnumaa puuetega inimeste koja juhatuse esimehele Toomas Mihkelsonile antakse homme üle Pärnu linna 117. teenetemärk.
Pärnumaa puuetega inimeste koja juhatuse esimehele Toomas Mihkelsonile antakse homme üle Pärnu linna 117. teenetemärk. Foto: Mailiis Ollino

Homme tähistab Pärnumaa puuetega inimeste koda oma 25. aastapäeva. Koja juubeliüritusel Pärnu Nooruse majas annab Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja ühenduse pikaaegsele ja pühendunud juhile Toomas Mihkelsonile üle teenetemärgi.

Mihkelson on Pärnumaa puuetega inimeste koda juhtinud 1999. aastast. Aastate jooksul on ta loonud hästi toimiva ja koostööle keskendunud võrgustiku, olles hea partner nii teenusepakkujatele kui ametiasutustele.

“Väga kirju aeg on olnud, kogu puuetega inimesi puudutav süsteem on selle aja jooksul väga palju muutunud,” rääkis Mihkelson. “20 aastat tagasi saadeti abivahendeid välisabi korras, puudusid kaldteed ja liftid, tänapäeval peetakse neid juba enesestmõistetavaks.”

Viimase aja positiivsete muutuste kohta tõdes Mihkelson, et Pärnu ühistransport on muutunud puuetega inimestele kasutussõbralikumaks.

“See on lõputu töö – vahetuvad ametnikud ja poliitikud. Meile olulisi teemasid tuleb pidevalt päevakorras hoida,” rõhutas puuetega inimeste eestkõneleja ja nimetas lähima eesseisva ülesandena viia valdkonnaga kurssi peatne abilinnapea.

Mihkelson kuulub Euroopa puuetega inimeste foorumi ja Eesti puuetega inimeste koja juhatusse.

Mihkelsonile antav teenetemärk kannab numbrit 117.

Pärnu linn on teenetemärki välja andnud 2007. aastast. See omistatakse tunnustusena füüsilisele isikule silmapaistvate teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles