Valitsus nimetas Euroopa Liidu komiteesse kaks Pärnumaa esindajat

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Mikk Pikkmets.
Mikk Pikkmets. Foto: Mailiis Ollino

Valitsus kiitis heaks kandidaadid, kes esitatakse kohalike omavalitsuste teemal kaasarääkimiseks Euroopa Liidu regioonide komitee liikmeks aastateks 2020–2025. Seitsme esitatu seas on Pärnu abilinnapea Siim Suursild ja Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets.

Ülejäänud viis kandidaati on Rakvere linnavolikogu liige Mihkel Juhkami, Tartu linnavalitsuse liige Urmas Klaas, Tallinna linnavolikogu liige Tiit Terik, Rae vallavalitsuse liige Mart Võrklaev ja Võru linnavolikogu liige Juri Gotmans (juhul kui Eesti saab seitsmenda mandaadi).

Kandidaadid esitas valitsusele Eesti linnade ja valdade liit.

Siim Suursild.
Siim Suursild. Foto: Madis Sinivee

„Eesti kohalike omavalitsuste hääle kuuldavaks tegemine ja nende kaasatus Euroopa Liidu otsustesse viib meie sõnumi kaugemale,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

ELi nõuandev regioonide komitee koosneb kõigi 28 liikmesriigi kohalikul tasandil valitud esindajatest. Omavalitsused esitavad selle kaudu ettepanekuid ELi regulatsioonide koostamiseks, lähtudes eelkõige kohalikust vaatepunktist.

Eesti linnade ja valdade liidu juhatuse esimehe Tiit Teriku sõnade kohaselt lähtuti kandidaatide valikul sellest, et esindatud oleksid nii suuremad kui väiksemad omavalitsused, samuti saared. „Regioonide komitee on kohalike omavalitsuste hääl ELi seadusloomes,“ ütles Terik. „Kindlasti on oluline, et Eesti delegatsioon saab kaasa rääkida ELi õigusaktide väljatöötamisel.“

Komitee avaldab oma seisukoha Euroopa Komisjoni, Euroopa Parlamendi ja ELi nõukogu töös olevate õigusaktide suhtes, mis mõjutavad omavalitsusi.

Eestil on praegu kuus mandaati. Kui Ühendkuningriik EList lahkub, saame lisamandaadi.

Eesti esitab oma kandidaadid ja asendusliikmed ELile kinnitada 30. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles