Lastepargi helkuripuu tuleb taas

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Lastepargis ehitakse traditsiooniline helkuripuu, mis toimib helkuriringlusena.
Lastepargis ehitakse traditsiooniline helkuripuu, mis toimib helkuriringlusena. Foto: Urmas Luik

1. oktoobril avatakse Pärnu Lastepargis traditsiooniline helkuripuu.

Keskpäeval riputavad helendavad abivahendid mägimänni külge Lõvi Leo, Pärnu vabakooli viiendikud, Pärnu Vapruse esindusmeeskonna ja Pärnu Sadama pallurid ning Pärnu linnavalitsuse, Tre raadio ja kohaliku politseijaoskonna esindajad.

Viiendat aasta toimuva aktsiooni mõte on pöörata tähelepanu ohutule liiklemisele, rõhutada helkuri kandmise vajalikkust ning muuta selle väikese elupäästja kinkimine ja jagamine lihtsaks ja mugavaks. On ju helkuri kandmine pimedal ajal jalakäijale kohustuslik nii valgustatud kui valgustamata teel.

Kel võimalik kaaskodanikega helkureid jagada, saab Rüütli tänava äärde männi külge abivahendi ise riputada. Kel seda aga vaja, tohib selle puult võtta. Aeg-ajalt täiendavad puu helkurivaru raadio, linna ja politseiosakonna töötajad.

Pärnu helkuripuu projekti eestvedaja, Tre raadio saatejuhi ja toimetaja Regina Jaaksoni sõnutsi on helkuripuude ehtimise aktsioon kasvanud iga-aastaseks üle-eestiliseks ettevõtmiseks.

“Kui ma mõni aasta tagasi nägin, et Raplas ehiti helkuripuud, tegin Rapla vallale ja Pärnu linnale ettepaneku, et võiksime seda samal ajal teha. Sellest ettepanekust järgmisel aastal ehtisid peale Pärnu ja Rapla samal ajal kodukohas helkuripuud Kesk-Eesti asutused. Mullu oli meil üle-eestiline aktsioon “100 helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks”,” meenutas Jaakson.

Eelmisel aastal riputas helendavaid abivahendeid puudele 170 kogukonda.

Ka sel aastal kutsub Jaakson kõiki eraisikuid, ettevõtteid ja omavalitsusi avama kodukohas helkuripuu.

Oma helkuripuu saab lisada SIIN.

“Oleks äärmiselt tore, kui 1. oktoobril lööks kõikjal Eestis särama väga palju helkuripuid,” märkis Jaakson.

Lastepargis avatav helkuripuu jääb helendavaisse ehteisse valgema aja saabumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles