Volikogu tunnustas teenetemärgiga kolme pärnakat

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna teenetemärk.
Pärnu linna teenetemärk. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu otsustas anda linna teenetemärgi kolmele pärnakale, kes on oma aastatepikkuse kohusetundliku tööga silma paistnud.

Isabell Maripuu.
Isabell Maripuu. Foto: Urmas Luik

Teenetemärgi number 118 pälvis pensionär Isabell Maripuu pikaajalise ühiskondliku tegevuse ja heategevusele pühendumise eest. Maripuu osaleb Pärnu toidupanga töös, organiseerib Eesti lipu seltsi üritusi, aitab kaasa Pärnumaa ülekohtuselt represseeritute ühenduse „Pärnu Memento“ ja Väärikate ülikooli tegevusele jpm. Vabatahtlik töö on elurõõmsa naise kutsumuseks ja ta on lahkelt valmis aitama kaasa kõikidele ettevõtmistele, mida ta südamelähedaseks peab.

Pärnu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp.
Pärnu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp. Foto: Ants Liigus

Teenetemärgi number 119 saab linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp pikaajalise ja pühendunud töö eest Pärnu linna alushariduse valdkonnas. Napp on alates 1986. aastast Pärnu linna lasteaedade tegevust koordineerinud ja lasteaedade võrku arendanud, kujundades sellest tugeva ja omanäolise keskkonna. Ta on olnud Hea Alguse metoodika rakendamisele kaasaaitajaks, linna alushariduse konverentside initsiaatoriks, Jõulumäe õppepäevade traditsiooni loojaks, erinevate õppekavade juurutajaks, tugiõpetajate koolituse initsiaatoriks jne.

Pärnu Koidula gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Arvo Press.
Pärnu Koidula gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Arvo Press. Foto: Erakogu

Teenetemärk number 120 antakse Pärnu Koidula gümnaasiumi matemaatikaõpetajale Arvo Pressile aastatepikkuse kohusetundliku ja tulemusliku matemaatika õpetamise ning reaalainete väärtustamise eest. Tema käe all on matemaatikapisiku saanud mitu põlvkonda ja nii mõnigi noor on tänu vanematelt kuuldud juttudele legendaarsest õpetajast Koidula kooli matemaatikat õppima läinud. Press on õpetaja, kellele tullakse külla ka aastate pärast ja kelle huumoriga rikastatud tunde meenutatakse sooja südamega.

Teenetemärkidega on tublisid pärnakaid tunnustatud alates 2007. aastast. Tänavu on neid antud 16, mida on rohkem kui varasematel aastatel.

Marga Napile ja Arvo Pressile antakse teenetemärk üle 4. oktoobril Pärnu kontserdimajas toimuval õpetajate tänuõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles