Hingerahu häirivad küsimused

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Lõpuni ei ole seda tragöödiat selgeks räägitud,” nendib Estonial madrusena töötanud Valdur Matt, kelle vahetus lõppes ootamatult täna 25 aastat tagasi.
“Lõpuni ei ole seda tragöödiat selgeks räägitud,” nendib Estonial madrusena töötanud Valdur Matt, kelle vahetus lõppes ootamatult täna 25 aastat tagasi. Foto: Urmas Luik

Pärnust pärit kapten Arvo Andresson kirjutas teisipäeva, 27. septembri 1994 õhtul alla deklaratsioonile, mille kohaselt väljus kell 19.15 reisiparvlaev Estonia 188 meeskonnaliikmega pardal. Kuus tundi ja üheksa minutit hiljem kõlas kolmapäeval, 28. septembril Läänemerelt häda­kutsung ja napilt pool tundi hiljem vajus Eesti lipulaev sügavikku. Pääses teadaolevalt 137 reisijat ja laevapere liiget.

Miks? See küsimus on vaevanud 25 aastat nii lähedase kaotanuid kui pääsenuid. Rahuaja suurimale laevahukule põhjusi otsitakse nii siin- kui sealpool vett. Juhtunust ja enda taasleidmisest nõustusid meie lugejatega kõnelema Estonial tantsutrupiga Pantera esinenud Anneli Kondrad ja madrusena oma vahetuses töötanud Valdur Matt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles