Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku laiendus läheb maksma kaks miljonit (2)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Kesklinna silla lähedast Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikku hakkab laiendama AS TREF Nord, tööd on kavas lõpetada järgmise aasta 15. maiks.
Pärnu Kesklinna silla lähedast Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikku hakkab laiendama AS TREF Nord, tööd on kavas lõpetada järgmise aasta 15. maiks. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu Kesklinna silla lähedast Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikku hakkab laiendama AS TREF Nord, tööd on kavas lõpetada järgmise aasta 15. maiks.

Ristmiku uuendamiseks korraldatud riigihankel osales viis ettevõtet. Neist kolme pakkumus tunnistati tingimustele vastavaks. Odavaima pakkumuse esitas TREF Nord: 2 025 337 eurot koos käibemaksuga.

„Jannseni on üks kõige suurema liiklusintensiivsusega ristmikest Pärnu linnas,“ ütles abilinnapea Siim Suursild. „Tuginedes OÜ Liikluslahenduse ettepanekule, püüab linnavalitsus võtta renoveerimise käigus ristmikust maksimumi, et tagada sujuv liiklusvoog, eriti hommikusel ja õhtusel tipptunnil 7.30–8.30 ja 16.30–17.30. Praegu võib järjekord Vana-Pärnu poole pöörajate tõttu ulatuda sillani, tulevikus saavad ka Tallinna ja Rääma tänava suunas sõitjad sujuvamalt liikuda.“

Välja vahetatakse ristmikualused vee- ja kanalisatsioonitorud ning vaadatakse üle muud kommunikatsioonid. Ristmik saab uue foorisüsteemi, ohutussaared ja ülekäigurajad.

Kõige suurem muudatus on sillalt väljuvale suunale ehitatav lisasõidurada Vana-Pärnu poole. Praegu on võimalik Vana-Pärnu poole pöörata ühel, tulevikus kahel rajal. Samuti muutub senisest sujuvamaks Vana-Pärnu suunast silla poole pööramine.

Samuti tehakse mõlemal pool Rääma tänavat korda kõnniteed ristmikust Aru tänavani ja Jannseni tänava jõepoolne kõnnitee ristmikust Uus-Sauga tänavani.

Ehituse ajal ei panda ristmikku täielikult kinni. Eri sõiduread võivad olla suletud ja ristmiku läbilaskevõime piiratud. Bussiliikluski jääb samaks. Kui tööd katkevad kauemaks kui 14 päevaks, peab ehitaja kaevikud kinni ajama ja teekatte ajutiselt taastama.

Muutliku ilma tõttu on keeruline ennustada, millised tööd õnnestub teha enne talve ja mis jääb kevadesse. 15. mai on ristmiku uuendamise lõpptähtaeg, kuid tööd võivad valmida varemgi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles