Galerii: helkuripuu ehtimine tekitas koolijütsides elevust

Copy

Sügise saabudes on taas päevad lühenenud ja pimedat aega, mil inimesed õues liiguvad, aina enam. Seega on taas õige aeg ehtida helkuripuud, et juhtida tähelepanu selle väikese, kuid olulise abivahendi kandmise vajalikkusele.

Täna keskpäeval riputasid helendavad abivahendid Pärnu Lastepargi mägimänni külge Lõvi Leo, Pärnu vabakooli esimese ja viienda klassi õpilased, Pärnu Vapruse esindusmeeskonna ja Pärnu Sadama pallurid ning Tre raadio ja kohaliku politseijaoskonna esindajad. Helkuripuu ehtimist seiras Pärnu linnapeagi.

Viiendat aasta toimuva aktsiooni mõte on pöörata tähelepanu ohutule liiklemisele, rõhutada helkuri kandmise vajalikkust ning muuta selle väikese elupäästja kinkimine ja jagamine lihtsaks ja mugavaks. On ju helkuri kandmine pimedal ajal jalakäijale kohustuslik nii valgustatud kui valgustamata teel.

Koolilastes tekitas helkuripuu ehtimine suurt elevust ja lusti. Lastepark rõkkas nende rõõmuhüüatustest. Samuti pälvis põnnide tähelepanu politsei maskott Lõvi Leo, kes tublisid puuehtijaid kukekommiga tänas.

Pärnu helkuripuu projekti eestvedaja, Tre raadio saatejuhi ja toimetaja Regina Jaaksoni sõnade kohaselt on helkuripuude aktsioon kasvanud iga-aastaseks üle-eestiliseks ettevõtmiseks.

Jaakson ei osanud esimese hooga öeldagi, miks ta seda projekti veab. “Ohutuse ja kõige muu kõrval on see lihtsalt nii südamlik ja tore ettevõtmine. Nagu jõulupuu ehtimine,” märkis ta.

“Kui ma mõni aasta tagasi nägin, et Raplas ehiti helkuripuud, tegin Rapla vallale ja Pärnu linnale ettepaneku, et võiksime seda samal ajal teha. Sellest ettepanekust järgmisel aastal ehtisid peale Pärnu ja Rapla samal ajal kodukohas helkuripuud Kesk-Eesti asutused. Mullu oli meil üle-eestiline aktsioon “100 helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks”,” meenutas Jaakson.

Jaaksoni jutu kohaselt ehitakse Pärnumaal tänavu kokku 18 helkuripuud ja kogu riigis muudab kodukohta turvalisemaks 82 kogukonda.

Lastepargi helkuripuu jääb helendavaisse ehteisse valgema aja saabumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles