Metsaääre küla rabeleb elektritraatide võrgus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Metsaääre areneks Saarde valla 35 küla hulgas veel kiiremini, kui elektri­kaablid saaksid uuendatud, usub ­külaseltsi juhatuse liige Raivo Ott.
Metsaääre areneks Saarde valla 35 küla hulgas veel kiiremini, kui elektri­kaablid saaksid uuendatud, usub ­külaseltsi juhatuse liige Raivo Ott. Foto: Mailiis Ollino

Saarde valla arengukava arutelul Tihemetsa spordihoones tõusis esile elanike arvu kahanemise ja noorte äramineku teema, mille kohta avaldas sõnakalt arvamust volikogu arengu- ja majandus­komisjoni aseesimees Avo Tursk.

Üks võimalusi pöörata protsess vastupidi on valla 2018.–2028. aasta arengukavas ja eel­arvestrateegias kirjas: MTÜ Metsaääre Küla Seltsile elektriprojekti toetuseks 26 000 euro eralda­mine. Volikogu oktoobriistungil on teema taas päevakorras.

Eestis on neli Metsaääre küla, neist Pärnumaale jääva elanikud rabelevad elektrijuhtmete võrgus, millest välja pääsevad nad oma panuse ja valla toetusega. Kokku läheb vaja 52 000 eurot, et nüüdisajastada voolu majja toovad kaablid ja anda need Elektrilevile üle.

Praegused elanikud maksavad oma kulu ja kirjadega kinni nõukogudeaegse rajatise puudused ja 1990. aastate reformide ajal tehtud valearvestuse, nagu oleksid liinid kellegi eraomand, mille üleandmise eest ootasid nad raha letti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles