Kodukant koges elu mägikülades

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tüüpiline pilt Gruusia mägiteelt, kus lehmadel on eesõigus.
Tüüpiline pilt Gruusia mägiteelt, kus lehmadel on eesõigus. Foto: Heleri Wazza

Pärnumaa Kodukandi kümneliikmeline rühm naasis koolitusreisilt Gruusiast, värvikaid muljeid Taga-Kaukaasia riigis kogetust jagas ­juhatuse liige Heleri Wazza, kelle sõnade kohaselt hakkavad imelised asjad juhtuma siis, kui julged astuda välja turvalisest koduväravast.

Esmakogemuse andis Pärnumaa külade arendajatele võõrustajate külalislahkus ning grusiinide toidu- ja joogikultuur.

“Kogesime eri piirkondade toidu- ja joogimaitseid, seda, et Gruusia pidulaud on rikkalik ja toidu nautimine kestab kaua, pakutakse kannutäite kaupa veini naistele ja chacha’t meestele,” loetles Wazza. “Gruusias ei jooda veini niisama, vaid ikka tervituseks ja terviseks ning söögikorra ajal kantakse toidud korraga lauale. Tekib tunne, et laud peaks olema kahekorruseline. Kuid süüakse teadlikult, toidud ei ole rasvased ja magusat võetakse vähe ning ülekaalulisi me ei kohanud.”

Tagasi üles