Tänasest saab ühissõidukis valideerida telefoniga

Meelis Kalme
Copy
Esialgu saab ühiskaarti mTaskus kasutada Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ja Pärnus.
Esialgu saab ühiskaarti mTaskus kasutada Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ja Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

Tänasest saab mTasku mobiilses rahakotis kasutada ühiskaarti, mis võimaldab ühissõidukis oma sõidu kinnitada nutitelefoniga viibates. Teenus toimib esialgu Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ja Pärnus.

Telia Eesti ärikliendi üksuse juhi Tarmo Kärsna sõnutsi tähistab see samm mobiilse rahakoti mTasku teenuste laienemist ühistransporti, mida iga päev tarbib suur hulk inimesi. Ühiskaarti mTaskus saavad praegu kasutada Telia ja Diili kliendid, kuid lahendusega on oodatud ühinema ülejäänud kohalikud mobiilioperaatoridki.

“Ühiskaart mTaskus on mobiilne kaart, millega saab valideerida oma sõiduõiguse, kasutades selleks nutitelefoni. mTasku äpis tuleb avada ühiskaart ja puudutada telefoniga validaatorit. Teenuse kasutamiseks peab telefonis olema turvaline NFC SIM-kaart, mille saab endale soetada Telia Eesti esindustest või e-poest,” selgitas Kärsna pressiteate vahendusel.

Kärsna kinnitusel saab ühiskaarti mTaskus kasutada ka siis, kui telefoni aku on tühi või puudub internetiühendus.

Esialgu toimib ühiskaart mTaskus Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ja Pärnus. Ülejäänud Eesti piirkonnad lisanduvad järk-järgult lähiajal. Samuti peab arvestama, et kaart töötab mTaskus vaid Android-telefonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles