Uus mõte: kunstisadamat võiks juhtida Pärnu muuseum

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Lääne­mere kunstisadama eestvedaja Mark Soosaar seisab seal, kus maale peaks kerkima ­näitusemaja ja jõele üheksa Lääne­mere-äärse riigi ujuv­paviljonid.
Lääne­mere kunstisadama eestvedaja Mark Soosaar seisab seal, kus maale peaks kerkima ­näitusemaja ja jõele üheksa Lääne­mere-äärse riigi ujuv­paviljonid. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnapea ­Romek Kosenkranius saatis läinud nädalal kultuuriminister Tõnis Lukasele kirja, milles tänas teda tunnustamast Läänemere kunstisadama (LKS) projekti kõrge­lennuliseks ja visioonirikkaks.

Kultuuriministeerium on juba eraldanud 300 000 eurot uue kunsti muuseumi (UKM) projekti tarvis ja on valmis järgmiseks toetuseks, et koos Pärnu linna samaväärse panuse ja riigi tugiteenuste keskuse (RTK) eraldatud toetusega kunstisadama loomise mõte ellu viia.

“Arvestades projekti kogumahtu, mis koos vee peal paikneva osaga küünib umbes seitsme miljoni euroni, oleme Pärnu linnavalitsuses jõudnud arusaamisele, et parim variant oleks, kui projekti meeskonnas on kõigi ressurssidega panustavate osaliste esindajad. Seda enam, et projekti praegune rahastusskeem on üles ehitatud vaid ­riigi ja kohaliku omavalitsuse rahastusele,” öeldakse kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles