Riigikohus taastas hobusekasvatajate seltsi maine ja PRIA-l tuleb vaidlusalune toetus välja maksta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Eesti hobusekasvatajate seltsi juht Krista Sepp nentis, et kolm aastat kestnud kohtutee läbis kolm kohtuastet ja vaidlus sai lõpuks lahenduse: PRIA-l tuleb Eesti hobuse kasvatajaid ühendavale seltsile 100 000 eurot toetusraha välja maksta.
Eesti hobusekasvatajate seltsi juht Krista Sepp nentis, et kolm aastat kestnud kohtutee läbis kolm kohtuastet ja vaidlus sai lõpuks lahenduse: PRIA-l tuleb Eesti hobuse kasvatajaid ühendavale seltsile 100 000 eurot toetusraha välja maksta. Foto: Urmas Luik

Toris Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) kontoris hingati kergemalt, kui nendeni jõudis riigikohtu halduskolleegiumi otsus, mille alusel peab põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) seltsile maksma üle 100 000 euro saamata jäänud põllumajandusloomade aretustoetust ning veterinaar- ja toiduamet (VTA) tegema uue kontrolli.

“Need kohtukivid on küll nii pika teekonnaga, et ei jõua ära oodata. Läksime oma tegevusega edasi, aga loomulikult oli see närvikulu ja pidime tõsiselt vaatama, mida saame teha,” möönis EHSi tegevdirektori kohusetäitja Krista Sepp, mõeldes 2016. aastal alanud ja sel teisipäeval, 12. novembril lõppenud kohtuvaidlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles