Pärnumaal sõitis teelt välja lämmastikhappe tsistern

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla lähedal sõitis teelt välja lämmastikhappe tsistern.
Ikla lähedal sõitis teelt välja lämmastikhappe tsistern. Foto: Lääne-Eesti päästekeskus

Täna öösel sõitis Ikla piiripunktist umbes kilomeeter Pärnu poole teelt välja lämmastikhappe lahust vedav tsisternveok. Tsistern jäi õnnetuses terveks ega leki, juhid pääsesid vigastusteta. Liiklus on õnnetuskohal reguleeritud.

Häirekeskus sai teate õnnetusest kell 2.26, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Poola numbrimärgiga tsistern oli sõitnud arvatavasti libedaga teelt välja madalasse kraavi. Tsisternis on ligemale 22 tonni lämmastikhappe lahust. Tsistern õnnetuses kahjustada ei saanud ja hapet lekkinud ei ole.

Autojuhid pääsesid samuti vigastusteta. Juhid tellisid Poolast samast firmast kohale tsisterni, kuhu lämmastikhappe lahus ümber pumbata. Tsistern peaks Poolast kohale jõudma orienteeruvalt pärast lõunat. Päästjad tellisid sündmuskohale puksiiri, et kuni ümberpumpamiseni tsistern edasise ohu vältimiseks fikseerida. Sündmuskoha läheduses esialgse info põhjal elumaju ei ole.

Kella 7.10 seisuga oli avarii teinud auto tsistern fikseeritud terastrossiga. Seniks jäävad päästjad sündmuskohale olukorda kontrollima.  

Liiklus sündmuskohal on reguleeritud liiklusmärkide ja pääste operatiivsõidukitega. Kiirus on õnnetuskohas piiratud 50 km/h.

Lämmastikhappe puhul on tegemist oksüdeeriva ainega, mis on söövitava toimega. Sissehingamisel põhjustab limaskestade ja silmade ärritust ning nahale sattudes tekitab põletust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles