Toidupank otsib vabatahtlikke

Pärnu Postimees
Copy
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Toidupank otsib detsembri keskel toimuvateks talvisteks toidukogumispäevadeks oma ridadesse vabatahtlikke, et aidata koguda kauem säilivaid toiduaineid puudust kannatavatele inimestele.

Pärnus on talviste toidukogumispäevadega liitunud Maksimarket, Rimi hüpermarket ja Mai, Suurejõe ja Ülejõe Selver.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus need vabatahtlike abiga sorditakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab toidu iganädalaste pakkidena allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Talvistel toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba enne jõule.

End toidukogumispäevadele vabatahtlikuks kirja panna saab  toidupanga kodulehel. Registreerida võib ennast üksi, samuti rühmiti, näiteks sõprade, koolikaaslaste või kolleegidega. Vabatahtlike ülesanne on jagada kauplusekülastajatele flaiereid, võtta vastu annetused ja valmistada toidukaup ette transpordiks. Vabatahtlikud tegutsevad poodides mõlemal päeval kahes vahetuses.

Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnutsi ei piisa ainuüksi kaubandusvõrgust päästetud toidust kõigile Eestis puudust kannatajatele.

“Probleem on suurem. Meie iganädalane toiduabi koosneb nii päästetud kui toidukogumispäevadel annetatud toidukaubast. Toidupangast saavad abi inimesed, kes on esitanud abipalve oma piirkonna sotsiaalhoolekande osakonnale ja kelle osakond on pannud vastavasse nimekirja, mis omakorda on saadetud toidupanka,” selgitas Boerefijn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles