Linnavalitsus valib välja linna kauneimad jõulukaunistused

Pärnu Postimees
Copy
Mullu võitis jõulukaunistuste konkursi ettevõtete kategoorias Pärnu Kesklinna lasteaed.
Mullu võitis jõulukaunistuste konkursi ettevõtete kategoorias Pärnu Kesklinna lasteaed. Foto: Erakogu

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja tänavuse jõulukaunistuste konkursi, mis toimub juba teist aastat järjest.

Eesmärk on innustada ja julgustada ettevõtteid, asutusi ja kodanikke ehtima detsembris hoonete fassaade, aknaid ja koduhoove ning andma nii panuse pühademeeleolu loomisse kodulinnas. Osa võivad võtta kõik: nii era- kui kortermajade elanikud, koolid, lasteaiad, ettevõtted, organisatsioonid ja asutused.

Jõulukaunistuste konkursil hinnatakse osalejaid viies kategoorias: parim vaateaken või kortermaja aken, parim eramu keskuslinnas, parim eramu osavaldades, parim korterelamu ja parim asutus (siia kuuluvad ka koolid ja lasteaiad).

Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu sõnutsi on tänavune võistlus varasemast laiema haardega, sest lisatud on kaks kategooriat: kõige paremini kaunistatud eramu nii keskuslinnas kui osavaldades. Peale selle saavad kauneima vaateakna või kortermaja akna arvestuses nüüd kaasa lüüa kortermajade elanikudki.

„Sel aastal saavad samas võistlusklassis osaleda kortermajade, ridaelamute ja muude eluhoonete aknad,” selgitas Nurmesalu ja lisas, et kuigi alati majaelanikud ühiselt aknaid ei kaunista, ei tähenda see, et ehitud akende omanikud eraldi ei võiks konkursil osaleda. “Kutsungi siinkohal inimesi üles oma kodu aknaid dekoreerima ja konkursile esitama,“ ütles Nurmesalu.

Parimate jõulukaunistuste kohta ootab linn infot 15. detsembrini. Lühikirjeldus, aadress ja võimalusel dekoratsioonide fotod tuleks saata meilil anu.nurmesalu@parnu.ee.

Kaunistusi hindab žürii, kuhu kuuluvad arengu ja planeerimise abilinnapea, linnakujunduse spetsialist, linnaaednik, kultuuri- ja sporditeenistuse kultuuritöö peaspetsialist ja Pärnu linnagalerii esindaja. Võitjad kuulutatakse välja 21. detsembril. Linn tunnustab parimaid auhindadega, mille on välja pannud kohalikud ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles