Maria talu kempleb toetusraha pärast PRIAga kohtus (4)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Konverentsikeskust hakati ehitama 2017. aastal, pikalt on hoone toetusraha ümber käiva vaidluse tõttu poolikuna seisnud ja niiskus ­kogunud.
Konverentsikeskust hakati ehitama 2017. aastal, pikalt on hoone toetusraha ümber käiva vaidluse tõttu poolikuna seisnud ja niiskus ­kogunud. Foto: Mailiis Ollino

Tõstamaa osavallas üle veerand sajandi turiste teenindanud ja hobuseid kasvatanud Maria talul on peremees Enn Ranna sõnutsi põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt (PRIA) saamata umbes üle 200 000 euro toetusraha. Seda nii uue konverentsikeskuse kui ratsakeskuse hoone ehitamiseks. Mõlemad taotlused esitati 2016. aastal.

Tänavu veebruaris tunnistas amet aga rahuldatud taotlused kehtetuks ja otsustas jätta määratud toetused välja maksmata. Maria talu andis PRIA investeerimistoetuse ümber käiva vaidluse tõttu kohtusse. “Me ei näe enda kaitseks muud varianti, ehkki meile ei meeldi kohtus käia ega advokaatidele maksta. See raha oleks pidanud minema kõik maaelu arendamisse,” märkis 26 aastat talu pidanud Rand.

Rand on seisukohal, et nendega käitutakse ebaõiglaselt. Suvel, kui maaeluminister Mart Järvik Maria talu külastas, rääkinud Rand temalegi murelikult, miks arendused hoovi peal toppavad. Sama olla selgitatud juba eelmisele maaeluministrilegi. “Seda, kuidas Järvik reageeris või mida ta sellega (infoga, A. K.) ette võttis, ma ei tea. Rohkem pole suhelnud,” kommenteeris Rand lahvatanud skandaali.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles