Bussijuhid jäid klaaslibedatel teedel hätta

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Täna hilinesid bussid Põhja-Pärnumaal ja Lääneranna vallas teede libeduse tõttu kuni 25 minutit, maanteeametile kuuluvaid kõrvalmaanteid hooldava OÜ Lääne Teede esindaja kinnitusel on teede eest hoolt kantud ettenähtud korras.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistiku Avo Rahu sõnutsi teatasid bussijuhid täna ohtlikult libedatest teedest nii Põhja-Pärnumaa kui Lääneranna vallas.

Pärnu-Jaagupi–Koonga–Mihkli–Pangamäe teel hilinesid bussid halbade teeolude tõttu kümme kuni 25 minutit.

“Eriti halvad olid teeolud marsruudil Koonga–Mihkli–Tarva–Pangamäe, samuti Koonga–Vahenurme teel koos Sõõrike–Helenurmega ringiga, samuti Tammaru–Maalinna–Mihkli teel,” rääkis Rahu. “Kui pärastlõunaks pole teedel midagi ette võetud, keelduvad bussijuhid liinile minemast.”

Nimetatud maanteed kuuluvad riigimaanteede kõrvalmaanteede nimistusse ja on antud maanteeametist hooldada hanke võitnud OÜ Lääne Teedele. Ettevõtte Pärnu piirkonna hooldejuht Indrek Rajamets selgitas, et kõnealused teed on kõige madalama kategooria teed, mida ei pea soolatama. Lumesahk käis Rajametsa andmeil teedel eile ja tee karedus vastas nõuetele. 

Bussijuhtide sõnutsi aga olid täna nii kruus- kui ka kõvakattega teelõigud klaaslibedad, sest teedel olnud õhuke lumekiht oli kinni sõidetud ja vihmaga jäätunud, mistõttu teel püsida oli keeruline.

Rajamets lubas, et täna teed siiski soolatatakse ja õhtuks on need jäävabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles