Pärnu haigla saab kaua oodatud kõnniroboti

Copy
Kaire Parts, tema tütar Kelli ja füsioterapeut Jaanika Kukk väga ootavad kõnniroboti saabumist Pärnu haiglasse.
Kaire Parts, tema tütar Kelli ja füsioterapeut Jaanika Kukk väga ootavad kõnniroboti saabumist Pärnu haiglasse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla ja lastefond ühendavad jõud, et üheskoos osta kõnnirobot, mis on väga vajalik vahend närvikahjustuse tõttu liikumisvõime kaotanud laste abistamiseks. Seni on lapsed pidanud kõnniroboti juures käima kümnete kilomeetrite kaugusel Haapsalus või Tallinnas.

“Oleme Pärnu haigla taastusravi osakonnas laste kõnnirobotist aastaid unistanud,” ütles haigla taastus- ja järelravi osakonna juhataja doktor Kaja Elstein.

Kõnniroboti teeb heaks füsioteraapia vahendiks samade liigutuste rohke kordamine, mis treenib nii lihaseid kui lihasmälu. “Kõndides on hästi oluline, et puusas, põlves ja hüppeliigeses toimuksid koordineeritud liigutused,” rääkis Elstein.

Õige kõnnimustri omandamine, aga ka vertikaalasendisse tulek ja esmakordne kõnnikogemus on Elsteini sõnutsi liikumispuudega lapsele väga tarvilikud, mõjudes emotsionaalseltki hästi. Eelkõige abistab see neid, kelle liikumisvõime on kesknärvi kahjustuse tõttu osaliselt või täielikult häirunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles