Pildid! Nurgakivi saanud spordihoones ei pea tulevikus kindaid kandma

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Täna pandi pidulikult nurgakivi Lihula gümnaasiumi uuele spordisaalile, mille valmimisel paranevad kohaliku kooli õpilaste ja kogukonna sportimisvõimalused.

Oktoobris lammutati veerandsada aastat tagasi ehitatud Lihula gümnaasiumi vana spordisaal, mis ei vastanud enam nõudmistele: jäi väikeseks ega pidanud sooja. Selle asemele kerkib riigi ja kohaliku omavalitsuse toel täismõõtmetes spordisaal, mis mahutab korraga andma kahte kehalise kasvatuse tundi.

Nurgakivi panekul osalesid ehitaja esindajad, vallavanem Mikk Pikkmets, Lihula gümnaasiumi direktor Siret Kesküla, kooli õpilased, õpetajad ja treenerid.

Lihula gümnaasiumi pallimängusaal.
Lihula gümnaasiumi pallimängusaal. Foto: Lääneranna Vallavalitsus

Vallavanem rõõmustas oma sõnavõtus, et uue hoone valmimine aitab edendada nii kooliõpilaste kui koolivälisel ajal täiskasvanutegi sportimisvõimalusi.

Direktor aga usub, et uus spordihoone on soojem ja kehalise kasvatuse tundides ei pea enam kindaid kandma.

Ajakapslis pandi nurgakivisse nii ajalehed Pärnu Postimees koos lisalehega Krihvel ja Lääne Elu kui ka mündid, spordihooneprojekti joonised, gümnaasiumi õpetajate pilt, olmebloki joonistus ning esimese ja 12. klassi õpilaste mõtted valmivast spordihoonest.

Lihula spordihoone nurgakivi panek.
Lihula spordihoone nurgakivi panek. Foto: Kristina Kukk

Lääneranna valla rahanappuse tõttu jäävad käimasoleva ehituse käigus alles duši- ja riietusruumid, kuid nendegi renoveerimine kuulub kohaliku omavalitsuse lähituleviku plaanidesse. Nimelt on vallavolikogus juba kinnitatud, et olmeruumide uuendamise hange kuulutatakse välja tuleval aastal.

Lihula gümnaasiumi spordihoone ümberehituse ja laienduse projekti koguhind on ligikaudu 1,5 miljonit eurot, sellest kaks kolmandikku tuleb riigi- ja kolmandik vallaeelarvest.

Spordihoone valmimise tähtaeg on juuli 2020, kooliõpilastele avanevad paremad sportimistingimused uue õppeaasta algusest.

Tänapäevase pallimängusaali projekteeris ConArte OÜ ja ehitab Pro Ehitus OÜ.

Lihula gümnaasiumi pallimängusaal valmib tuleva aasta juuliks.
Lihula gümnaasiumi pallimängusaal valmib tuleva aasta juuliks. Foto: Lääneranna vallavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles