Valgusetendus ja jõuluturg toovad Pärnu kesklinna liikluspiirangud

Copy
Valgusfestivali ÖÖvalgel raames näeb nädalavahetusel  valgusspektaaklit „Papa Walgus“.
Valgusfestivali ÖÖvalgel raames näeb nädalavahetusel  valgusspektaaklit „Papa Walgus“. Foto: Lilli Tölp

Sel nädalavahetusel toimub Pärnus Iseseisvuse väljakul ja selle Ringi tänava poolses servas mitu pühadega seotud sündmust, mis toovad kaasa liikluse ajutise ümberkorralduse.

Reedel ja laupäeval toimuva jõuluturu ja Ringi 3 kunagise bussijaama ees etenduva eepilise valgusspektaakli „Papa Walgus“ tõttu on Rüütli tänava Aia–Ringi lõik homsest pühapäevani liiklusele suletud.

Ringi tänava Malmö ja Rüütli vaheline lõik on suletud reedel, 20. ja laupäeval, 21. detsembril 18–21.30. Parkimis- ja peatumiskeeld kehtib sel lõigul mõlemal päeval 15–21.30.

Jõuluturg ja -küla täidab Iseseisvuse väljaku laupäeval ja pühapäeval. Reede ja laupäeva õhtul näeb Pärnu kunagise linnapea Oskar Alexander Brackmanni kodumaja ees etendust „Papa Walgus“. Valgusspektaakel on pühendanud omaaegse meeri valitsusajale, mil Pärnus võeti kasutusele elektrivalgustus.

Etenduse teksti on loonud Pärnust pärit räppar Tommyboy, muusikaline kujundaja on Markus Robam, lavastaja Kaili Viidas, valguse on kujundanud Ivar Peterskihh ja video Argo Valdmaa.

Vaatemänguga tähistatakse toomapäeva ja talvist pööripäeva, mil valgus hakkab jälle saama võitu pimeduse üle.

Valgusetendused toimuvad reedel ja laupäeval kell 19, 20 ja 21. Laupäeval, enne kell 19 algavat etendust kuulutab Pärnu linnapea Romek Kosenkranius Brackmanni maja ees välja jõulurahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles