Siinsed firmad jahivad aasta keskkonnasõbralikema ettevõtte tiitlit

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Solve et Coagula väärindab ringmajanduse põhimõtetel puitu, tehes sellest nii suveniire, kingitusi, tarbeesemeid kui  mitmesuguseid mööbliesemeid.
Solve et Coagula väärindab ringmajanduse põhimõtetel puitu, tehes sellest nii suveniire, kingitusi, tarbeesemeid kui  mitmesuguseid mööbliesemeid. Foto: Urmas Luik

Eile algas keskkonnaministeeriumi eestvõttel avalik hääletus, selgitamaks välja Eesti aasta keskkonnasõbralikem ettevõte.

24 kandidaadi seast leiab kaks suvepealinna firmat: Solve et Coagula OÜ ja Trimtex Baltic OÜ.

Võistlevad ettevõtted erinevad väga. Nende seas on nii suuri, keskmisi kui väikseid.

Väikeettevõtte OÜ Solve et Coagula eesmärk on siduda sotsiaalsed väärtused keskkonna heaoluga. Firma väärindab ringmajanduse põhimõtetel puitu, tehes sellest nii suveniire, kingitusi, tarbeesemeid kui eri mööbliesemeid. Peale selle pakutakse tööd puuduva ja vähenenud töövõimega inimestele.

OÜ Trimtex Balticu siht on olla keskkonnast hooliv ja jätkusuutlik rõivatootja. Sel aastal võttis see spordirõivaste valmistaja kasutusele Clean GRITi (Re:cycle, Re:mind, Re:duce) põhimõtted, mis sisaldavad eri keskkonnajuhtimise viise. Ettevõte on loonud kollektsiooni, mille eesmärk on vähendada tootmisjääke ja samal ajal kasutada neid uute toodete õmblemiseks.

Trimtex Baltic on loonud upcycling-kollektsiooni, millega vähendab tootmisjäätmeid, kasutades neid uute toodete valmistamiseks.
Trimtex Baltic on loonud upcycling-kollektsiooni, millega vähendab tootmisjäätmeid, kasutades neid uute toodete valmistamiseks. Foto: Urmas Luik

Keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursi üldvõitja saab toetada keskkonnainvesteeringute keskuse toel 35 000 euroga oma edasist keskkonnasõbralikkust.

Hindamiskomisjonil on õigus välja anda äri ja elurikkuse, keskkonnajuhtimise ning äri ja arengumaade koostöö eriauhind.   

Võistluse eesmärk on innustada ja anda tuult tiibadesse üksikisikutele, ühendustele ja ettevõtetele, kel on tahtmist panustada keskkonna- ja loodushoidu.

“Kõik kandidaadid on väärikad ja kahtlemata võitu väärt, seepärast kutsun kõiki loodussõpru üles oma lemmiku poolt hääletama,” lausus keskkonnaminister Rene Kokk.

Hääletus kestab 29. detsembrini. Nominendid kuulutatakse välja tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles