Tumedatest kogudest, kes võõrastes hoovides luusivad ja uksi katsuvad, tasub politseile teada anda

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Varas lukku muukimas
Varas lukku muukimas Foto: Toomas Huik

Viimasel ajal on sotsiaalmeedias palju juhitud tähelepanu kahtlastele isikutele, kes võõrastes aedades luusivad ja uksi katsuvad. Möödunud nädalavahetusel täheldati samasugust liikumist Raekülas: keegi olla öösel võõra akna taga luuranud, kellelgi olla ukse taga käidud.

Varasem samalaadne postitus Raeküla elamurajoonist pärineb 13. detsembrist. Siis näinud keegi autotki, millega võõrad ukse katsujad kohale tulid: tume sedaankerega sõiduriist.

Detsembri alguses kutsus politsei inimesi üles ettevaatlikkusele ja oma uksi lukustama. Seda teadete tõttu Paikuselt, kus kahtlased isikud eramajade uksi käisid katsumas. Levitati videosalvestistki kapuutsiga mehest, kes võõras aias luuras.

Viimastel nädalatel ei ole politseile aga uusi sarnaseid teateid tulnud. Möödunud nädalavahetusel Raekülas toimunud juhtumi asjus võttis politsei ise postituse autoriga ühendust, et asjaolusid täpsustada. “Vestlusest selgus, et meil ei ole alust arvata, et see oli pahatahtlik, ja süütegu me selles ei tuvastanud,” ütles Pärnu piirkonnapolitseinik Kristi Vahi.

Sellistest intsidentidest soovitab Vahi aga alati politseile teada anda. Samuti toonitab ta, et inimesed pööraksid tähelepanu oma vara kaitsmisele: kodust lahkudes lukustage uksed ja aknad, leppige naabritega kokku, et majal hoitakse teie äraolekul silm peal ja võimalusel investeerige valveseadmetesse.

Teateid eramutesse sissemurdmistest ega vargustest ei ole politsei viimastel nädalatel saanud. Detsembris on politseile teatatud vargustest paarikümnel korral, neist üks on olnud vargus eluruumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles