Pärnu südalinnas ulatusliku põlengu põhjustanu läheb kohtu alla

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Kinnisvaraomanikele tekitas põleng kokku üle 600 000 euro kahju.
Kinnisvaraomanikele tekitas põleng kokku üle 600 000 euro kahju. Foto: Lilli Tölp

Prokuratuur saatis täna kohtusse süüdistuse, milles heidab 36aastasele Markole ette kuuride süütamist Pärnu kesklinnas Hommiku ja Malmö tänava vahel.

Süüdistuse järgi läks alkoholijoobes mees 22. septembri õhtul kella kaheksa paiku lukustamata hoovi ja süütas kaasa võetud tulemasinaga kaks lukustamata kuuriboksi. Tuli kandus kuuridelt edasi Hospidali tänaval asuvale tühjale majale ja sealt omakorda samal tänaval paiknevale hotellile.

Nagu ütles prokurör Teeli Mägi, ei ole uurimise käigus välja koorunud ainsatki selgelt arusaadavat motiivi, miks ta kuurid süütas. “Kuid mees on võimeline oma tegudest aru saama ja nende eest vastutama,” lausus Mägi. “Tulekahju põhjustamisega pani ta teadlikult ohtu nii Malmö tänaval kortermajas kui hotellis olnud inimesed.”

Kinnisvaraomanikele tekitas põleng kokku üle 600 000 euro kahju.

Süüdistuses heidab prokuratuur Markole ette veel teist kuritegu. Süüdistuse järgi süütas ta eelmise aasta suvel Pärnus naisteranna lähedal telgi, milles samal ajal magas talle tuttav 50ndates mees. Kannatanu ärkas ja põgenes telgist, kuid sai põletushaavu.

Kriminaalasi on saadetud kohtusse üldmenetluses. Istungi algusaeg ei ole veel paika pandud.

Prokuratuur süüdistab 36aastast meest karistusseadustiku niisuguse paragrahvi järgi, mis käsitleb võõra asja süütamist, kui sellega on põhjustatud oht inimese elule või tervisele. Süüdi mõistmise korral võib kohus määrata selle eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles