Huvi väikesaarte vastu on kasvav

Pärnu Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaidi huvitasid Kihnus looduslikud muruniidukid ehk lambad rannakarjamaal koplis.
President Kersti Kaljulaidi huvitasid Kihnus looduslikud muruniidukid ehk lambad rannakarjamaal koplis. Foto: MATTIAS TAMMET

Huvi Eesti väikesaarte vastu on aasta-aastalt kasvav ja külastatavuse rekordi tegid nii Kihnu kui ka Vormsi saar, selgus ettevõtte AS Kihnu Veeteed lõppenud aasta reisijate ja sõidukite üleveo statistikast.

Kihnu Veeteede juhi Andres Laasma sõnul teenindati mandri ja saarte vahel eelmisel aastal enam kui 200 000 reisijat.

"Vormsi ja Kihnu liinid olid populaarseimad nii reisijate arvu kui ka sõidukite üleveo poolest. Rekordi tegi Kihnu saar, mille vahel liikus 78 000 inimest. Vormsi ja mandri vahel aga ligi 70 000 inimest. Samuti kasvas huvi Ruhnu vastu," selgitas ettevõtte juht.

Laasma tõdes, et Kihnu ja Vormsi liinidel on kasv olnud peamiselt turistide osas ja seda suuresti tänu kogukonna aktiivsele panusele saarte tuntuse kasvatamisel.

Väikesaarte vahel veeti möödunud aastal rekordarv ehk 76 000 sõidukit. Esirinnas olid Vormsi ja Kihnu, mille vahel liikus kokku ligi 55 000 sõidukit.

Andres Laasma hinnangul tõestab statistika, et huvi Eesti saarte külastamise vastu on aina kasvav trend.

"Eesti inimesed hindavad puhkuse sihtkohana meie looduskauneid väikesaari. Külastuste arv on osalt seotud ilmastikuoludega, kuid samas näitab praktika, et inimesed planeerivad oma suviseid puhkuseid pikemalt ette ja ei lase end sageli ilmast heidutada. Samas mängib saarte vastuvõtuvõime olulist rolli ja seega soovitame suvisteks puhkuse tippaegadeks oma reisid varakult ette planeerida," ütles Laasma.

Laasma juhitaval ettevõttel on pikaajaline kogemus parvlaeva ühenduse korraldamisel. Praegu opereeritakse lisaks Kihnu-Pärnu, Kihnu-Munalaid, Manilaid-Munalaid, Ringsu-Munalaid ja Ringsu-Pärnu liinidele veel ka Sviby-Rohuküla, Sõru-Triigi, Ringsu-Roomassaare, Laaksaare-Piirisaar ja Tallinn-Aegna liinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles