Pärnumaalane jätkab teenistust Kuveidis

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Tõnu Miil on kaitseväega olnud seotud 1998. aastast.
Tõnu Miil on kaitseväega olnud seotud 1998. aastast. Foto: Mailiis Ollino

Kaitseväe peastaabist anti täna teada, et osa Iraagist Kuveiti ümber paigutatud Eesti kaitseväelastest naaseb Eestisse. Möödunud nädalal Bagdadist Kuveiti viidute seas on Eesti kaitseväe Iraagi kontingendi vanem kolonel Tõnu Miil, kes on Pärnumaalt pärit. Tema jätkab teenistust.

“Kuna väljaõppemeeskonna rotatsioon läheneb lõpule ja neil ei ole praegu võimalik oma ülesandeid Iraagis täita, otsustas kaitseväe juhataja osa neist tagasi kutsuda,” ütles kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel. “Operatsioonil jätkavate kaitseväelaste üheks ülesannetest saab järgmise Eesti meeskonna saabumise ettevalmistamine.”

Sireli sõnutsi on järgmine operatsioonile “Inherent Resolve” suunduma pidanud Eesti kaitseväelaste väljaõppemeeskond ette valmistatud ja alustab teenistust niipea, kui operatsiooniga õnnestub jätkata.

Kuveiti koliti eelmisel nädalal ümber kõik seitse Iraagis teeninud Eesti kaitseväelast. Eesti kaitsevägi osaleb Iraagis Ameerika Ühendriikide juhitud rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil “Inherent Resolve” kuueliikmelise väljaõppemeeskonna ja ühe vanemohvitseriga rahvusvahelises sõjalis-strateegilises meeskonnas, kes nõustab Iraagi ministeeriume ja julgeolekujõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles