Saarde uuendamata vallamajas seisab aeg eelmises sajandis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Siin on koos haldusnõunik, ehitusnõunik, varem oli siin ka maaspetsialist, nüüd on tema töölaual kaardimaterjal,” kirjeldas Saarde vallavanem Eiko Tammist ühte teenindusmaja kabinettidest.
“Siin on koos haldusnõunik, ehitusnõunik, varem oli siin ka maaspetsialist, nüüd on tema töölaual kaardimaterjal,” kirjeldas Saarde vallavanem Eiko Tammist ühte teenindusmaja kabinettidest. Foto: Mailiis Ollino

Kilingi-Nõmmes vast valminud moodsa väikebussijaama taga Saarde valla­majas seisab aeg paigal, nagu poleks selles kahekorruselises silikaathoones osuteid pool sajandit edasi lükatud. Lae piiril hakkavad seintes silma kandilised ventilatsiooniavad ja uste kõrval veneaegsed lülitid.

Allkorruse rõhuvalt kitsast akendeta koridori valgustavad laelambid ja 14 ametnikku on ­surutud kunagiste kingseppade, ­teleriparandajate, iluteenindajate ­tööruumidesse. Nagu polekski 2005. aastal ühinenud Kilingi-Nõmme linn, Saarde ja Tali vald ega 2017. aastal haldusreformi järel liitunud Saarde ja Surju vald.

Esinduslikkuseni on selles kahekorruselises ja majaalust hõlmava keldriga hoones pikk tee minna.

Ehitisregistri järgi on hoone rajatisealune pind 390 ja suletud netopind 900,6 ruutmeetrit ja kasutusel on Nõmme 22 büroohoonena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles