Vaadake, kes pärnumaalastest kandideerib riigi kultuuri- ja spordipreemiatele

Pärnu Postimees
Copy
Riiklikele kultuuri- ja spordipreemiatele esitati tänavu 131 kandidaati.
Riiklikele kultuuri- ja spordipreemiatele esitati tänavu 131 kandidaati. Foto: Kultuuriministeerium

Riiklikele kultuuri- ja spordipreemiatele esitati tänavu 131 kandidaati, kelle seas on viis pärnumaalastki.

Pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kultuurivaldkonnas esitati elutööpreemiale teiste seas helioperaator Enn Säde ja filmilavastajast poliitik Mark Soosaar.

Esitatute seast leiab veel mitu Pärnumaal sündinud või siin pikka aega tegutsenud inimest nagu festivali Jazzkaar korraldaja Anne Erm, lavastaja-pedagoogi Ingo Normet, arhitekt Toomas Rein ja näitleja-lavastaja Priit Pedajas.

Kokku on elutööpreemia kandidaate 37 ja 64 000eurose tunnustuse pälvib neist kolm.

Kultuuri aastapreemia kandidaadiks seati üles Kaili Viidas, kes lavastas juubelilaulupeo “Minu arm”, teatritükid “Ihu paradiis” ja “Vapruse värinad”, valgusetenduse “Papa Walgus ja valgusfestivali „Öövalgel“ spektaakli.

Möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest seati üles 51 kandidaati. Välja antakse viis 9600eurost preemiat.

Spordi aastapreemia kandidaadiks mulluste tulemuste eest esitati jetisõitja Jasmiin Üpraus, kes teenis MM sarjas 4. koha, tuli EMil kuldmedalile ja meeste EM-sarjas pronksile. Samuti kettagolfar Kristin Tattar, kes saavutas MMil 6. koha, võitis nii USA lahtised kui Kanada meistrivõistlused ja EuroTouri ja oli nomineeritud Eesti aasta parima naissportlase kategoorias.

Spordi aastapreemiale tuli 22 kandidaati. 9600 euro suurusi preemiaid jagatakse välja kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles