Omavalitsused peavad paremini valmistuma

Lauri Mutso
Copy
Vändra päästekomandosse konverentsile olid kutsutud iga maakonna esindajad.
Vändra päästekomandosse konverentsile olid kutsutud iga maakonna esindajad. Foto: Mailiis Ollino

Iga-aastane elanikkonna kaitse konverents toimus seekord Vändra päästekomandos, arutelu keskmes oli omavalitsuste roll kriisi ajal. Kõlama jäi mõte, et edaspidi peavad omavalitsused kriisideks paremini valmistuma ja elanike turvalisuse heaks rohkem ära tegema.

Konverentsi sisse juhatanud Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla märkis, et tänavune kokkusaamine oli eelkõige mõeldud kohalike omavalitsuste juhtidele ja võtmeisikutele. “Ehk räägime läbi teemad, mis rahvast enim kõnetavad,” teatas Soodla, rõhutades, et omavalitsused on rahvale kõige lähemal ja inimesed on nende tähtsaim vara.

Siseministeeriumi pääste- ja kriisi­reguleerimispoliitika osakonna juhataja Jaanis Otsla kõneles kriiside lahendamisest Eestis valitsuse ja seaduse tasemel. “Omavalitsustel on kõige olulisem läbi mõelda, kuidas nende asutused kriisi korral ilma otseste juhtnöörideta hakkama saavad,” toonitas Otsla. Märkides, et omavalitsused peavad koostama oma piirkonna asutustele ja ettevõtetele plaani, kuidas need jätkavad elanikele elutähtsate teenuste osutamist ja säilitavad nii kriisiolukorras toimepidevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles