Omanike keskliit tunnustas ilutulestikust loobumist

Kati Saagim
Copy
Aastavahetus möödus Pärnus meeleolukalt linnavalitsuse ilutulestikutagi. 
Aastavahetus möödus Pärnus meeleolukalt linnavalitsuse ilutulestikutagi. Foto: Lilli Tölp

Koduomanike huvide ja õiguste eest seisev Eesti omanike keskliit tunnustas suvepealinna otsust jätta ära uusaastaöö tulevärk. Tunnustuse osaliseks said ka Lasnamäe ja Põhja-Tallinna omavalitsus.

Ilutulestiku alternatiivina panustati Pärnus linna rikkalikumatele kaunistustele. “Soovime oma otsusega näidata eeskuju,” on Pärnu linnapea Romek Kosenkranius öelnud. Toona lisas ta, et tulevärgist loobumine on keskkonnasäästlikum ja ohutum.

Omanike keskliidu liikmete ja petitsiooniportaalis toimunud rahvahääletuse tulemusena pälvisid kiituse veetarbijadki, kes ühisnõudega läksid Tallinna Vee vastu kohtusse, küsides tagasi enammakstud raha.

Kolmandale kohale platseerus KredEx, mille plaanide hulka kuulub renoveerimistoetuste suurendamine ja selle maakondadesse suunamine.

Portaali hääletustulemustest selgus 2019. aasta kiusajagi – maamaksutõus, mis kogus häältest kolmveerandi. Teiseks jäi maa-amet ja kolmandaks muinsuskaitseseadus.

Tiitleid jagab omanike keskliit 11. korda. Petitsiooniportaal võimaldab inimesel osaleda ühiskonda puudutavates küsimustes, kogudes allkirju aktsioonide toetuseks, korraldades arvamushääletusi või kogudes lubadusi ühisteks tegudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles