Vanematele naistele lähenevad kelmid tutvustavad end välismaa sõduritena (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Märtsis sai politsei mitmeid vihjeid koroonaviirusega seotud võimalike pettuste kohta, kus inimesed andsid teada internetis levivatest kahtlastest pakkumistest.
Märtsis sai politsei mitmeid vihjeid koroonaviirusega seotud võimalike pettuste kohta, kus inimesed andsid teada internetis levivatest kahtlastest pakkumistest. Foto: Arvo Meeks

Meedias palju kõlapinda leidnud investeerimispettuste kõrval levivad aina enam kelmused, mille puhul end sõduritena esitlevad tüssajad on sihtmärgiks võtnud üksikud eakad naised. Nad otsivad kontakti sotsiaalmeedias ja suhtlevad Google’i tõlkeprogrammi abil vigases eesti keeles.

Internetikelmuste puhul õnnestub kergemini oma jälgi varjata. Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi on keeruline öelda, kui suur on pettuse ohvriks langenud inimeste hulk. “Need inimesed tihtipeale ei kipu ise sellest meile rääkima tulema,” tõdes Kütt. “Neil on häbi seda tunnistada ja seda eelkõige oma lastele.”

Kelmid lähenevad ohvritele sotsiaalvõrgustikes ja loovad usaldusliku suhte. “Ohvrid ei oska tihtipeale inglise keelt ja ka kelmid ei pruugi olla inglise keele oskajad,” rääkis jaoskonna juht. “Seetõttu kasutatakse suhtluseks tõlkeprogramme.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles