Pimedusse mattunud Kooli tänaval sütivad taas laternad

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Nädala algusest pimedusse mattunud Kooli tänava valgustus lülitatakse taas sisse.
Nädala algusest pimedusse mattunud Kooli tänava valgustus lülitatakse taas sisse. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe lugeja kurtis toimetusele, et Pärnus Kooli tänaval on nädala algusest saati olnud õhtu- ja öötundidel kottpime. Lugeja tundis huvi, mis põhjusel seal tänavalaternad ei põle.

“Pärnu linnavalitsusse ei olnud tänaseni jõudnud infot, et Kooli tänav oleks mitmel päeval järjest õhtu- ja öötundidel valgustamata,” selgitas linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmann. “Esimesed teated, et tänavavalgustusega on Kooli tänava Suur-Sepa tänava poolses otsas probleeme, laekusid täna.”

Teated häirete kohta edastati tänavavalgustust hooldavale firmale Leonhard Weiss OÜ.

“Kooli tänav on väga pikk (algab Suur-Sepast ja lõpeb Luule tänavaga) ja seda teenindab mitu kilbipiirkonda. Kui mõni kilp ongi rivist väljas, on valgustamata mitte kogu tänav, vaid mõni lõik,” märkis Villmann.

Tänavavalgustuse väljalülitamise põhjusi võib olla mitu.

“Praegusel juhul võib olla põhjus läinud nädalavahetuse ja selle nädala alguse tugevates tormituultes,” arvas pressiesindaja.

Vahel võib väljalülitumise põhjus peituda niiskuses või selles, et mõnele tänavavalgustuspostile on otsa sõidetud. Harvem juhtub, et mõnele elektritraadile on kukkunud puu.

Villmanni jutu kohaselt jääb seoses tänavavalgustuse uuendamisega õhuliine linnaruumis järjest vähemaks, kuna need asendatakse maakaablitega.

Tänavavalgustuse riketest saab teada anda linnavalitsuse infotelefonidel 444 8200 või 15505. Linn annab omakorda vastava rakenduse kaudu teabe edasi Leonhard Weissile.

Samuti on võimalik otse hooldefirma poole pöörduda numbril 443 4929 või meilil rike@leonhard-weiss.com. Telefonitsi saab teateid jätta ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles