Pärnu ettevõte pälvis ministrilt kultuurisõbra tiitli

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Kultuuriminister Tõnis Lukas ulatas täna OÜ Port Arturi juhatuse liikmele Viljo Vetikule kultuurisõbra tänukirja.
Kultuuriminister Tõnis Lukas ulatas täna OÜ Port Arturi juhatuse liikmele Viljo Vetikule kultuurisõbra tänukirja. Foto: Ardo Kaljuvee

Kultuuriminister Tõnis Lukas andis täna üle konkursi “Kultuurisõber 2019” tunnustused. Teiste seas pälvis tänukirja Pärnu ettevõte OÜ Port Artur.

Port Arturi juhatuse liikme Viljo Vetiku sõnutsi on tunnustus suur au. “Oleme 26 tegevusaastaga löönud kaasa eri projektides. See tiitel tuleb Pärnu muusikafestivali ja Lottemaa toetamise eest,” märkis Vetik. Tunamullu ulatati abikäsi ka “EV 100” algatusse “Igal lapsel oma pill”. 

Kohalik ettevõte on pikalt aidanud Eesti sõudjaid. Samuti lükati nende toel käima Jüri Jaansoni kahe silla jooks.

Kultuurisõbra tiitliga pärjati 23 Eesti ettevõtet või metseeni, kelle panus kultuuri ja sporti paistis mullu silma. “Kultuur on see, mis meid ühendab. Järelikult on kultuuri toetamine meie ühine võimalus ja kohustus,” toonitas Lukas.

Minister lisas, et valitsus on taas võtnud päevakorda kultuurkapitali annetuste maksuvabastuse küsimuse. “Loodan, et see toob kultuurile edaspidi toetust juurde,” avaldas ta.

Peaauhind ehk aasta kultuurisõbra tiitel anti Nordic Hotel Forumi omanikule ja juhile Feliks Mägusale, kelle toel toimub Pimedate Ööde filmifestival ja tegutseb Põhjamaade sümfooniaorkester. Teise suurauhinna noppis kütusefirma Olerex, mis toetab Eesti riiklikku sümfooniaorkestrit ja andis mullu panuse laulu- ja tantsupeo ning Saarema ooperipäevade korraldusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles