Teetseremoonial osaleb Hiina suursaadiku proua

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kunstnik Tiina Ojaste hiina teemalise näituse avamisel õpetab tee-ekspert, kuidas valmistada ja õigesti serveerida musta ja rohelist, aga ka valget, kollast, sinist ja rohelist teed.
Kunstnik Tiina Ojaste hiina teemalise näituse avamisel õpetab tee-ekspert, kuidas valmistada ja õigesti serveerida musta ja rohelist, aga ka valget, kollast, sinist ja rohelist teed. Foto: Peeter Langovits

Pärnu kesklinnas ajaloolises Café Grandis paneb kunstnik Tiina Ojaste neljapäeva õhtul üles maalid, milleks andis inspiratsiooni tema mullune reis suursaatkonna kutsel Hiina vähem külastatud paikadesse ühes sealse iidse teekultuuriga. Reisiajakirjanik, Kuku raadio sarisaate “Reisirada” autor Thea Karin lisab oma muljed ja fotod.

Teada on, et üritusest võtab külalisena osa Hiina suursaadiku abikaasa proua Sun, kes kui tee-ekspert õpetab, kuidas valmistada ja õigesti serveerida musta ja rohelist, aga ka valget, kollast, sinist ja rohelist teed. Ütleb ju Hiina vanasõna, et esimene tass teed on maitseks, teine naudinguks, kolmas rõõmuks ja neljas lõõgastuseks.

Hiina suursaatkond Eestis avati 1992. aastal ja siinne suursaadik on Li Chao. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles