Politseijuht: Saaksime parandada koostööd perearstidega, et nad lähisuhtevägivalla juhtumitest teada annaksid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi tuleb roolijoodikust või lähisuhtevägivalla all kannatavast inimesest teatada, isegi kui tegu on naabri­mehega.
Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi tuleb roolijoodikust või lähisuhtevägivalla all kannatavast inimesest teatada, isegi kui tegu on naabri­mehega. Foto: Mailiis Ollino

Jutuajamisest Pärnu politseijaoskonna ­juhi Üllar Kütiga nähtub, et siinsete korrakaitsjate tööpõld hõlmab probleemseid noori, narkootikume, joobes juhte ja lähisuhtevägivalda.

Möödunud aasta jäi taas meelde probleemsete alaealiste pärast. Üks juhtumeid lõppes traagiliselt. Kuidas on murenoortega edasi mindud?

See on ilmselgelt väga keeruline ja raske teema endiselt.

Pärnu maakonnas on alanud näidisprojekt, mida rahastab ­Norra. Praegu me koolitame oma inimesi. Õpetatakse välja tänavalepitajaid, kellel esimene koolitus on tehtud.

Endiselt leidub meil selliseid tegelasi, kes koolis käia ei viitsi või ei taha, õhtuti liiguvad linnas. Panevad siin toime igasuguseid tegusid, tarvitavad alkoholi ja ­kanepki pole neile võõras. 14–15aastased ja osa 12aastasi tarvitab kanepit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles