Põhja-Pärnumaa elanikud lõid muusikahariduse toetamiseks MTÜ

Kati Saagim
Copy
Lüdigi-nimeline Vändra muusikakool on renoveerimiseks liiga halvas seisukorras.
Lüdigi-nimeline Vändra muusikakool on renoveerimiseks liiga halvas seisukorras. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Seoses Põhja-Pärnumaa otsusega kolida Pärnu-Jaagupi ja Vändra muusikakool mujale, lõid muusikasõpradest kohalikud mittetulundusühingu Põhja-Pärnumaa Hääl.

Rahvas kardab, et pakutavad uued ruumid muudavad muusikaõppe tingimused halvemaks. Pärnu-Jaagupi muusikakooli direktor Katrin Uutsalu on öelnud, et heas seisukorras ruume saab muusikaõppele vastavaks muuta ehk muretseda ei ole põhjust.

“MTÜ loomise idee ei ole protest või vastuhakk,” sõnas Priit Aimla, üks MTÜ juhatuse liikmeid. Ta tunneb, et valla võim on liialt hajutatud. Seejuures peabki Aimla oluliseks, et vald kasutaks raha otstarbekalt, mõeldes prioriteetidele. “See eeldab kindlasti rahva tähelepanu, kontrolli ja miks mitte ka põhjalikke vaidlusi ja hääletust,” nentis ta.

MTÜ juhatuse teise liikme Heli Künnapase sõnutsi on valla otsused seoses muusikakoolidega tekitanud palju vastuseta küsimusi. “MTÜ abil saame kasutada seadusest tulenevaid mõjuvamaid viise oma arvamust avaldada ja seda kuuldavaks teha,” märkis Künnapas.

“Meie eesmärk on, et kohaliku elu aktiiv oleks kuuldaval ka valimiste vahel. Ja kaasarääkimine oleks elu loomulik osa ja muutuks harjumuseks,” kinnitas Aimla.

Põhja-Pärnumaa Hääle liikmed vaatavad praegu muusikakoolide kolimisega seotud materjalide läbi ja peavad spetsialistidega nõu edasiste sammude üle.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, tegutseb Pärnu-Jaagupi muusikakool tulevikus alevi põhikooliga ühes majas. Vändra muusikakool paikneb praegu ruumides, mis vajaks renoveerimiseks suuremat investeeringut ja seetõttu ei saa nemadki jätkata Vanal tänaval. Uue asukohana nähakse gümnaasiumi õpilaskodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles