Tugev tuul ja langev õhurõhk võivad kergitada veetaseme Pärnus kriitilise piiri lähedale

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus võib vesi tõusta kriitilise piiri lähistele.
Pärnus võib vesi tõusta kriitilise piiri lähistele. Foto: Urmas Luik

Väga tugeva edelatuule ja langeva õhurõhu tõttu on homme oodata merevee tõusu. Pärnus võib veetase kerkida kriitilise piiri lähedale ehk prognoosi kohaselt 150–170 sentimeetrit üle keskmise.

Kriitiline piir, milleni jõudmise korral vesi tänavatele valgub, on Pärnus 180 sentimeetrit üle Amsterdami nulli.

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi ennustuse järgi tõuseb vesi 150 sentimeetrit üle keskmise homme õhtuks.

Ilmateenistus andis välja esimese astme hoiatuse. See tähendab, et teatud olukordades võib ilm kujutada endast ohtu.

Päästeamet hoiatas, et tugeva tuule ja üleujutuse korral tuleb olla valmis elektrikatkestusteks, murduvateks puudeks ja häiritud laevaliikluseks.

“Inimestel soovitame selleks puhuks varuda süüa ja juua, laadida täis telefoniaku ja akupangad ning hoida ilmaprognoosil silm peal. Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, tuleks kuulata täistundidel Vikerraadio uudiseid patareiga raadiost või autoraadiost,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits. “Enda ja oma vara tormituulte eest kaitsmiseks korjake õuest kokku lahtised esemed, parkige sõiduk lagedale, mitte suurte puude alla.”

Mooritsa sõnutsi tuleks eemale hoida mahalangenud elektritraatidest ja teavitada nendest Elektrilevi numbril 1343. Inimvigastuste või otsest ohtu kujutavate purustuste korral peab helistama hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles