Tallinna maantee ristmikul keelatakse homsest vasakpöörded

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku remont jätkub ja taas keelatakse seal vasakpöörded.
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku remont jätkub ja taas keelatakse seal vasakpöörded. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäevast ei saa Pärnus Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikul enam vasakpöördeid teha, jalakäijatele suletakse ristmiku lähedal asuv Rääma tänava Tallinna-poolne kõnnitee.

Homme kell 9 alustab AS TREF Nord taas ristmiku rekonstrueerimist, mis detsembris jäi pooleli. Paigaldatakse liiklusmärgid, mis keelavad ristmiku kõigis sõidusuundades vasakpööret teha. Erand tehakse vaid bussidele ja operatiivsõidukitele, mis Kesklinna sillalt tulles Vana-Pärnu poole keeravad.

“Ristmikul saab sõita ainult otse ja paremale. Selline liikluskorraldus kehtib tööde valmimiseni,” ütles Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela. Ehitajaga sõlmitud lepingu järgi tuleb tööd lõpetada 15. maiks.

Esmalt hakkavad TREF Nordi töömehed uuendama Rääma tänava Tallinna-poolset kõnniteed. Tööde ajal ei saa jalakäijad seda kõnniteelõiku kasutada, vaid peavad liikuma kas mööda Vana-Rääma tänavat või Rääma tänava kesklinnapoolsel jalgteel.

Kui see osa Rääma tänava kõnniteest valmib, võetakse ette sama tänava kesklinnapoolne jalgtee. “Asfalteeritakse esmalt ühel ja siis teisel tänavapoolel,” selgitas Tammela.

Pärast Rääma tänava kõnniteede rekonstrueerimist asutakse tööle kõnniteelõigul, mis ulatub Jannseni tänaval Uus-Sauga ristmikust Tallinna maantee äärse bussipeatuseni (lõpeb enne bussipeatust).

Kõnniteede ehitamise tõttu piiratakse sõiduteel liiklust, samuti ehitatakse seal ohutussaari. Pärast seda, kui asfalditehased tööle hakkavad, asutakse nii sõidu- kui kõnniteid asfaltima.

Pärast ristmiku ümberehitust on silla poolt Vana-Pärnu poole võimalik vasakpööret teha kahel sõidurajal, samuti muutub sujuvamaks Vana-Pärnu poolt sillale keeramine. Ristmik varustatakse uute fooride ja teekattemärgistusega, maa-alused kommunikatsioonid on uuendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles