Linn kavatseb jätkata võitlust varestega

Meelis Kalme
Copy
Linn küsis sel nädalal keskkonnaametilt taas lubam hävitamaks varesepesi Vana-Pärnu kalmistul ja metsapargis ning Ravi ja Mai tänaval.
Linn küsis sel nädalal keskkonnaametilt taas lubam hävitamaks varesepesi Vana-Pärnu kalmistul ja metsapargis ning Ravi ja Mai tänaval. Foto: Mailiis Ollino

Mitmel pool suvepealinnas on kaua nuhtluseks olnud varesed, kes reostavad linnakeskkonda, teevad põrgulärmi ja häirivad niiviisi elanikke. Nagu eelmisel aastal kavandavad Pärnu linnavalitsuse ametnikud tänavugi seetõttu hulga varesepesade hävitamist.

Linn küsis sel nädalal keskkonnaametilt taas luba, hävitamaks varesepesi Vana-Pärnu kalmistul ja metsapargis ning Ravi ja Mai tänaval. “Eelloetletud piirkondades on vareslaste pesi palju ja nende pidev arvukuse tõus ohustab meie linna elanikke,” märkis linnavara- ja heakorrateenistuse juhataja Karmo Näkk.

Eriti ohustatud on haljasaladel lapsed, eeskätt Vana-Pärnu metsapargis, kus asub mänguväljak. Kuigi vareslastest pole võimalik täielikult vabaneda, saab Näki sõnutsi pesade järjepideva eemaldamise ja pesaokste kärpimisega siiski hoida lindude arvukuse tasakaalus ja seeläbi tagada inimeste turvalisuse.

Samades piirkondades hävitati varesepesi suures mahus mullugi. Toona ei kujunenud võitlus paraku edukaks, sest varesed näitasid üles märkimisväärset visadust.

Nimelt eemaldati eelmise aasta alguses pesi esmalt veebruari lõpus. Märtsi keskel asusid varesed ehitama uusi, senisest rohkemgi ja suuremaid. Märtsi lõpus võeti pesad taas maha, kuid mõne päevaga olid need taastatud. Kuna pesi võis hävitada 15. aprillini, tehtigi aprilli alguses kolmas katse.

“Kahjuks ehitasid vareslased pesad paari päevaga jälle üles ja rohkem ei õnnestunud neid alla võtta, sest munad olid juba sees,” tõdes Pärnu linnavalitsuse heakorraspetsialist Piret Unn mullu mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles