Ekrelased tegid reformierakondlasele kingituse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavolinikud Siimo Lopsik ja Edmund Penu jagasid kolleegile pulgakommi.
Pärnu linnavolinikud Siimo Lopsik ja Edmund Penu jagasid kolleegile pulgakommi. Foto: Elmo Riig

Kui hiljuti Tartus sündinud koalitsiooni puhul kingiti punaseid roose, siis Pärnu uue võimuliidu tekkel leiti paslik kingitus olevat kukekomm.

Kui hiljuti Tartus sündinud koalitsiooni puhul kingiti punaseid roose, siis Pärnu uue võimuliidu tekkel leiti paslik kingitus olevat kukekomm.

Enne eilset istungit linnakodanikku majas kokku tulnud volikogu eestseisusel said volikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liikmed Siimo Lopsik ja Edmund Penu ukse taga nööbist kinni Reformierakonna fraktsiooni esimehel Jüri Lebedevil, et anda talle üle kingitus.

Mehed otsisid kotist välja punase kukekommi, mille Lebedevile õnnitlustega üle andsid.

"Mul on hea meel kingitusi saada, Siimo Lopsik kinkis mulle punase pulgakommi. Ma ei saa aru, kas punane kukk sümboliseerib tulekahju majas või on tulevase koalitsiooni nimi. See küsimus jääb mu hingele" küsis Jüri Lebedev hiljem volikogu ees.

Ülikoolilinnas hiljuti toimunud võimupöördel kinkis sotside Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof mäletatavasti punase roosi Keskerakonna Tartu piirkonna juhile Jaan Tootsile, tänades teda selle eest, et ta aitas võimule sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna liidu, ilma et sotsid selleks ise midagi tegema pidanuks.

Lebedev esitas üleeile valimisliidule Pärnu Ühendab ettepaneku alustada koalitsioonikõnelusi Isamaa ja Reformierakonnaga.

Pärnu Ühendab sõlmis aga koalitsiooni Keskerakonna ja EKREga. Samuti kuulub võimuliitu Isamaa esindaja Meelis Kukk, kes volikokku naasmise nimel astus esmaspäeval tagasi abilinnapea kohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles