Linna ümarlaud tõi kokku pea poolsada ettevõtjat

Pärnu Postimees
Copy
Abilinnapea Rainer Aavik tõi ettekandes muu hulgas esile Pärnu rannaala ja kergliiklusteede arendamise tähtsuse.
Abilinnapea Rainer Aavik tõi ettekandes muu hulgas esile Pärnu rannaala ja kergliiklusteede arendamise tähtsuse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu keskraamatukogus ettevõtjate ümarlaual kõneldi Pärnu linna arenguplaanidest ja linna uuest üldplaneeringust, ettevõtlustoetustest ja tööturu olukorrast.

Kohtumisel osalesid Pärnu linnavalitsuse, ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) ja Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna esindajad ning ligemale poolsada kohalikku ettevõtjat.

Linnapea Romek Kosenkranius tõdes tervituskõnes, et ettevõtjal on oluline teada, mida kohalik omavalitsus plaanib ja vastupidi: omavalitsuski tahaks olla ettevõtja kavatsuste ja mõtetega kursis, et pakkuda talle tuge.

Abilinnapea Rainer Aavik andis kohaletulnuile ülevaate viimastel aastatel Pärnu linna tehtud investeeringutest. Tema sõnutsi on linn suutnud oskuslikult Euroopa Liidu tõukeraha kasutada ja toetusi targalt investeerida. Tulemused on linnaruumis uute või nüüdisajastatud hoonetena ja parandatud taristuobjektidena kõigile näha.

“Kui mullu investeeris Pärnu linn 23 miljonit, on sel aastal kavas investeerida ligikaudu 28 miljonit eurot. Seejuures on linnal hea rahaline reserv,” märkis Aavik.

Abilinnapea jutu järgi on tark majandamine andnud Pärnule võime võtta ette suuri töid. “Üks olulisemaid investeeringuid on ehitada kauaoodatud uus sild,” sõnas Aavik.

Abilinnapea puudutas ettekandes teisigi teemasid, nagu näiteks Pärnu kesklinna arenguplaane, olulisemaid omavalitsuse ja eraettevõtjate arendusplaane linnas, rannaala arendamist, kergliiklusteid ja liiklusuuendusi (sealhulgas Jannseni ristmiku ümberehitust ja Supeluse tänava ühesuunaliseks muutmist), üürimaja projekti, transpordiühendusi ja lähituleviku suuremaid ehitusobjekte linnaruumis, nagu näiteks Loode-Pärnusse kerkiv jalgpallikompleks.

Linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel tutvustas Pärnu linna kui asustusüksuse uut üldplaneeringut, mille avalik väljapanek käib ja millega kõigil kodanikel tasub märtsi jooksul lähemalt tutvust teha.

Linnaarengu peaspetsialist Katrin Alliku kutsus ettevõtjaid üles aktiivselt osalema linna arengukava tegevuskavade loomisprotsessis.

Töötukassa Pärnumaa osakonna tööandjate konsultandid Haldi Rae ja Kristjan Heamäe andsid ülevaate nii Eesti kui ka Pärnumaa tööturu olukorrast, julgustades abikäsi vajavaid ettevõtjaid töötukassa poole pöörduma.

EASi projektijuhtide Aigi Kuke ja Helena Kerstina Veensalu ettekanne keskendus toetustele ja muudele EASi teenustele. Nii toetusi, teenuseid kui ka nõustamis- ja mentorlusvorme on väga palju, EAS aitab neist oma tegevusele sobivad leida.

Ümarlaual osalenud ettevõtjad huvitusid näiteks Rüütli tänavast. Tunti muret, kas see tänav elukohana sobib kõrvuti kaubanduse ja ööklubidega. Esitati küsimus, kust tulevad Pärnu linna uued elanikud. Päriti avalike tualettruumide kohta rannas ja kesklinnas. Kuna kevad ja suvi ei ole enam mägede taga, uuriti palju rannakaubanduse kohta.

Üle aastate linnavalitsuse ettevõtlusspetsialistide eestvedamisel taas toimunud ettevõtjate ümarlaud näitas korraldajatele, et kohalikel ettevõtjatel on sellise ürituse vastu huvi. Seega toimuvad kokkusaamised edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles