Pärnus tähistati pimedate punktkirja looja sünniaastapäeva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate punktkiri. Foto on illustreeriv.
Pimedate punktkiri. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pimedate punktkirja looja Louis Braille sünniaastapäeva Pärnus tähistanud vaegnägijad tõdesid, et ehkki audioraamatud on juba kõigile kättesaadavad, on punktkirja oskus pimedatele jätkuvalt väga vajalik.

Braille sünniaastapäeva peetakse maailmas alates 2001. ning Eestis 2004. aastast. Selgub aga, et seda pimedaile nii vajalikku kirja pole Pärnus õpetatud pikki aastaid, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lõppenud aastal sai Pärnu pimedate ühingu juhi Juta Adamsi initsiatiivil selline kursus teoks. "Pärnu pimedate ühingu liikmetest osa on õppinud juba vene ajal punktkirja. Aga meil on tulnud uusi liikmeid ja järjest enam on tekkinud vajadus punktkirja õppimise järele," selgitas ta.

Seetõttu tekkiski Adamsi sõnul mõte kirjutada projekt, et inimesed saaksid kohapeal punktkirja õppida. Novembis-detsembris lõppeski Pärnus üks puntkirja kursus, mille kuuest osalejast viis nägemispuudega inimest lõpetas edukalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles