Valitsus otsustas piirid välisriikide kodanikele sulgeda

Pärnu Postimees
Copy
Riigipiir.
Riigipiir. Foto: Tairo Lutter

Valitsus otsustas kabinetinõupidamisel koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ajutiselt piirata Schengeni sise- ja välispiiri ületamist ning taastada 17. märtsist piirikontrolli.

“Loomulikult saavad riiki endiselt naasta kõik Eestimaa elanikud ja nende lähisugulased. Samuti tagame vajaliku kauba- ning toorainetranspordi, kui vedajatel puuduvad haiguse sümptomid,” täpsustas peaminister Jüri Ratas.

“Eestis on küllalt toiduvaru nii kaupluste ladudes kui riigi tagavarades. Seepärast pole põhjust muretseda toiduainete ja esmatarbekauba puudujäägi pärast. Mõistlik on poes osta korraga jätkuvalt nii palju kui vaja,” lausus ta.

Riiki pääsevad edaspidi vaid Eesti kodanikud ja Eesti elamisloa või elamisõigusega Eesti elanikud, sealhulgas halli passi omanikud. Samuti need välisriigi kodanikud ja need välismaalased, kelle pereliige elab Eestis.

Riiki pääseb rahvusvahelist kaubavedu (sealhulgas toidu- ja meditsiinikaup) teostav transport. Peale selle elutähtsat teenust osutavad inimesed, näiteks kütusetarnijad.

Eesti riiki tohivad transiitkoridorina läbida välismaalased, et jõuda oma koduriiki, juhul kui neil ei ole COVID-19 haigusnähte.

Piiril kontrollitakse reisidokumente ja haigusnähtude esinemist.

Riigist väljumise keeldu ei kehtestatud.

Riigipiiri ületamise ajutine piirang kehtib kuni selle piirangu muutmiseni ja selle vajalikkust hinnatakse kõige hiljem iga kahe nädala järel.

Kui Eesti elanikel tekib reisilt koju pöördumisega probleeme, palutakse helistada konsulaarabi hädaabitelefonil +372 53 01 9999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles