Linna kriisikomisjon soovitab lasteaialapsed koju jätta

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus soovitab lasteaialastel koju jääda.
Pärnu linnavalitsus soovitab lasteaialastel koju jääda. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linna kriisikomisjon soovitab vanematel, kellel vähegi võimalik, lapsed lasteaiast koju jätta, kõiki Pärnu linna ja osavaldade lasteaedu hoitakse vaatamata soovitusele jätkuvalt töös.

Täna keskpäevaks oli Pärnu linna ja tema osavaldade lasteaedadesse toodud 174 last. Tavaliselt käib Pärnu lasteaedades üle 2600 lapse, 10. jaanuari seisuga oli neid 2658.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi on kõik lasteaiad jätkuvalt avatud, ka siis, kui sinna ühtegi last pole toodud. Seda on vaja, et kõik kriisi leevendamisega seotud töötajad, aga ka teised, kel pole võimalik last kodus hoida, saaksid järeltulijad lasteaeda viia.

Pärnu linnavalitsuse kriisikomisjon.
Pärnu linnavalitsuse kriisikomisjon. Foto: Teet Roosaar

“Koroonaviiruse ohu tõttu on suletud osa Pärnu Tammsaare, Kesklinna ja Mai lasteaia rühmadest. Ükski laps haigestunud ei ole, rühmad suleti täiskasvanute tõttu, kes lastega võisid kokku puutuda. Suletud rühmad on ülejäänutest eraldatud,” selgitas Roosaar.

Täna hommikul otsustas linna kriisikomisjon, et kõik lasteaiad tuleb jagada tsoonideks. Eri tsoonide töötajatel on keelatud üksteisega suhelda ja aulat ühisüritusteks kasutada, võimalusel tuleb igale tsoonile luua eraldi sissepääs.

Osas Pärnu ja tema osavaldade lasteaedades pole täna ühtegi last, kõigis on neid tavapärasest tunduvalt vähem. Kui lapsi pole, on kasvatajatel lubatud koju jääda, kuid nad peavad olema kättesaadavad. “Need lasteaiad või rühmad pole suletud, vaid reservis,” rõhutas kriisikomisjoni esimees linnapea Romek Kosenkranius.

Laste kojujätmise soodustamiseks otsustas linnavalitsus vabastada poole kuu lasteaiatasust kõik vanemad, kelle laps ei viibi kuni kuu lõpuni lasteaias. Tasaarveldus tehakse järgmise kuu arvega.

“Olukord võib kiiresti muutuda. Kõige kiiremat ja täpsemat infot saavad vanemad lasteaedadest,” lisas linna meedianõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles