Pärnu alustas raskustes perede lastele sooja toidu jagamist

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Soe koolilõuna valmib äsja renoveeritud Tammsaare kooli moodsas köögis.
Soe koolilõuna valmib äsja renoveeritud Tammsaare kooli moodsas köögis. Foto: Mailiis Ollino

Täna alustati Pärnus ja Paikuse osavallas elavate toimetulekuraskustes perede lastele sooja koolitoidu koju viimist. Samuti pakutakse abi eakatele toidu ja ravimite transpordiga.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnade kohaselt on Audru osavalla laste sooja toidu kojuvedu veel korraldamisel. “Võib-olla õnnestub seda osaliselt teha täna, aga kõige hiljem esmaspäevast peaks neilegi soe koolitoit koju viidama,” rääkis Roosaar. “Tõstamaa osavalda pole praegu toitu vaja vedada, kuna seda vajav laps elab Pärnus.”

Koolid ja sotsiaaltöötajad valisid välja lapsed, kellele soe koolitoit koju viiakse. Söök valmib Pärnu Tammsaare koolis ning laiali veavad selle Ülejõe, Mai ja Vanalinna kooli töötajad sotsiaalkeskuse, Pernova ja spordikooli bussiga.

Toit on spetsiaalselt pakendatud.

Eakatele viivad toitu ja ravimeid koju Pärnu sotsiaalkeskuse töötajad. Seda tehti juba enne kriisigi koduhooldusteenuse nime all.

Kriisi ajal on olukord veidi muutunud ja vähendatud on vahetut kokkupuudet eeldavat tegevust. Näiteks abistamine ruumide koristamisel.

Toidu ja ravimite kojuveo vajadus on samal ajal suurenenud. Kogu asjaajamine käib järgmiselt: inimene helistab ja annab teada, mis tal vaja on, sotsiaaltöötaja ostab poest ja apteegist vajaliku kauba ja toimetab need abivajajani.

“Toitu ja ravimeid viiakse koju ainult neile, kes elavad üksi või kelle pereliikmetel pole võimalik seda teha,” selgitas Roosaar. “Kui pereliige elab Pärnus, peab ta eaka eest ise hoolt kandma, kui aga on praegu välismaal või mujal Eestis, siis aitab sotsiaaltöötaja.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles