Linn jättis Raja lasteaia hankel kolm osa võitnud Leedu firma kõrvale

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Raja tänava lasteaed ja ujula peaksid valmima juuniks.
Pärnu Raja tänava lasteaed ja ujula peaksid valmima juuniks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus valis 11 osaks jaotatud Raja lasteaia sisustamise riigihankel välja kuus ettevõtet, millega sõlmib lepingud, et muretseda mööbel, tekstiilid, muusika- ja liikumisõpetuse vahendid, mänguasjad, toitlustuse väikevahendid ja seadmed, ujula tarvikud ja ujula jõusaali seadmed.

Basseini invatõstuki, ujula puhastusmasinate ja basseinipuhastusrobotite muretsemiseks hankel lepinguni ei jõutud.

Linnavalitsus kõrvaldas hankemenetlusest kolmes osas (ujula jõusaal ja puhastusmasinad, basseinirobotid) odavaima pakkumise teinud Leedu ettevõtte UAB „Sentios“, kuna firma jättis hankepassis esitamata andmed referentslepingute ülejäänud poolte kohta. Samuti pole passis välja toodud pakkuja teenindus- ega hooldussüsteemi asukohta, kontaktandmeid ega teavet eestikeelse kasutajatoe töökorralduse kohta.

Seetõttu tunnistas linn ujula jõusaali pakkumustest edukaks Fysioline Eesti OÜ oma, mis esmasel hindamisel oli järjestuselt teine.

Linnavalitsus volitas haridusosakonna juhatajat sõlmima riigihanke alusdokumentide alusel hankelepingud kaheksas osas AS Inest Marketi, Anrek OÜ, A&T Trading OÜ, Timesmith OÜ, Bestmarki Suurköökide ASi ja Fysioline Eesti OÜga.

Nende lepingute maksumus on hankelepingu järgi 252 000 eurot, millele lisandub käibemaks.

Ujula jõusaali ja puhastusmasinate ning basseinirobotite muretsemiseks kuulutatakse välja uus hange, mille dokumendid on juba valmis.

Pärnu linnavalitsuse pressinõunik Teet Roosaar ütles, et uue hanke tõttu lasteaia ja ujula ehitustähtaeg ja hoonete avamine ei pikene.

Uus lasteaed mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma. Lasteaiakohti on plaanitud 190, neist 30 sõimes. Kokkuleppe kohaselt peab Pärnu linn tagama Häädemeeste vallale üheksa ja Tori vallale 44 kohta kas Raja tänava või mõnes muus Pärnu munitsipaallasteaias.

Ujulasse tulevad kaheksa rajaga 25 meetri pikkune põhibassein, 6x6 meetri suurune eelbassein, mullivann ja 3x7meetrine lasteaialaste bassein.

Suvel valmiv lasteaed-ujula maksab 10,6 miljonit eurot. Kui ujula ehitamise eest kergitab kukrut Pärnu linn, siis lasteaia rajamist toetab Euroopa regionaalarengu fond 4 039 200 euroga, ülejäänu tasuvad Pärnu linn ning Tori ja Häädemeeste vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles